Maçkalılar Derneği’nden konser

Trabzon Maçkalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından konser düzenlendi.

Maçkalılar Derneği’nden konser

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Gelin Birlikte Söyleyelim” temalı konserde Anadolu'nun çeşitli yörelerinden türküler söylendi. Geceye katılan Maçkalı şair Neslihan Eyüboğlu da okuduğu şiirle programı renklendirdi.


Sunuculuğunu emekli müzik öğretmeni Fatih Yavuz’un yaptığı, şef Ünal Özel yönetimindeki koro birbirinden güzel türküler seslendirdi. 

Konseri CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, merhum işadamı Ali Osman Ulusoy’un eşi Zehra Ulusoy, avukat İbrahim Keskin, Trabzon’un eski Belediye Başkanlarından merhum Sefer Özgür’ün oğlu emekli albay Gürsel Özgür, dernek başkanı İsmet Gazioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Sanatevi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Taç ve çok sayıda davetli izledi.

Programın sonunda Maçkalı şair Neslihan Eyüboğlu’na ve gecenin mimarı şef Ünal Özel’e dernek adına çiçeklerini İbrahim Keskin ile emekli albay Gürsel Özgür takdim ettiler. Emekli albay Özgür takdim esnasında yaptığı konuşmada “İzmir’de de böyle konserler çok izledim ama bunun tadı bana çok farklı geldi. Çok beğendim. Büyük önder Atatürk ‘Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ demişti. Çocuklarımızı sanata ve spora yönlendirirsek ne kadar ilerleyeceğimizi aslında görebileceğiz. Ama ne yazık ki son dönemlerde sanattan ve spordan yoksun bir gençlik yetişiyor. Bu anlamda Maçkalılar Derneğini kutluyorum. Harika bir koro izledik. Emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat