KA-FEM’e adanan 17 yıl

17 yıldır KAEM'in başkanlığını yapan Ali Adanur yeni seçimde aday olmayacağını açıkladı.

KA-FEM’e adanan 17 yıl

Karadeniz Folklor ve Müzik Eğitimi Gençlik Spor Kulübü Derneği (KAFEM)’in 17 yıldır başkanlığını yapan ve bu zaman zarfında Trabzon’un sanat ve kültürüne büyük hizmetleri dokunan Ali Adanur, Eylül ayında yapılacak olan seçimde yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Yoğun iş programları nedeniyle dernek işlerine yeterince zaman ayıramadığını ve bir hayli yorulduğunu belirten Adanur “Artık dinlenme zamanımız geldi. İnanın bu zaman zarfında aileme bile vakit ayıramadım. Yeni arkadaşlara bayrağı devretmek, onların önünü açmak gerek. Bu işler gönül işleridir. Koşturacaksın, zaman harcayacaksın, seveceksin. Biz sevmesek zaten bu günlere gelemezdik. Bazen sağlığımızdan bile ödün vermek zorunda kaldık. Ama çok güzel işlere de imza attık. Unutulmaz dostluklar kurduk, arkadaşlar kazandık. Trabzon sanatına ve kültürene önemli hizmetlerde bulunduk. Adımızdan söz ettirdik. Yenilikler kattık. Ben geçen süre zarfında herkese hakkımı helal ediyorum. İnşallah ileride bu yaptığımız hizmetler unutulmaz hep hatırlanır” diye konuştu.

KA-FEM’e adanan 17 yıl

Ali Adanur başkanlığında KA-FEM Derneği Emel Taşçıoğlu, Onur Şan, Huri Sapan gibi Türkiye’nin önemli sanatçılarını Trabzonlularla buluşturdu. TSM Topluluğunu yıllar sonra hayata geçirdi. Halkoyunları birimini kurarak Türkiye’de üç birimi barındıran ender derneklerden birisi olma yolunda önemli adımlar attı. Gençlere yönelik projeleriyle de örnek olan KA-FEM, Ney Konseri, Çocuk konseri, Gençlik konserleri düzenledi.

Geçtiğimiz yıllarda sahnede sıra gecesi düzenleyerek bir ilke imza atan KA-FEM Derneği, ardından Karadeniz ve son olarak Ramazan ayında da Tasavvuf konseri verdi. Bunun yanında dernek binasında tiyatro eğitimi alan dernek elemanları Zeki Kamber yönetiminde bir de tiyatro oyunu oynadı. 

Ali Adanur başkanlığı döneminde THM’de Köksal Ayşan, Yıldıray Cihanoğlu, Gamze Demirkır,  ve Yavuz Nas; TSM de Armağan Yavruoğlu ve Recep Demeli, Halkoyunları’nda Melek Kum, Ney’de İlhan Barutçu ile çalıştı.
Adanur ile birlikte kader birliği yapan yöneticiler Hatice Öksüz ve Bekir Yavuz da artık yönetimde olmayacaklarını bildirdiler.

KA-FEM’e adanan 17 yıl

KA-FEM’e adanan 17 yıl
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat