İsmet Gedik'ten tanıtım günü

Jeoloji Mühendisleri Odasının üyesi ve mesleki yaşantısında 47 yıllık deneyimi olan KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümünde Prof. Dr. İsmet GEDİK tarafından kaleme alınan "Doğadaki Oluşum Mekanizmasıyla İnsanlığın Sorunlarının Çözüm Yolu" isimli eserinin tanıt

İsmet Gedik'ten tanıtım günü

Jeoloji Mühendisleri Odasının üyesi ve mesleki yaşantısında 47 yıllık deneyimi olan KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümünde Prof. Dr. İsmet GEDİK tarafından kaleme alınan "Doğadaki Oluşum Mekanizmasıyla İnsanlığın Sorunlarının Çözüm Yolu" isimli eserinin tanıtımı Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi'nde bugün gerçekleşti.

Düzenlenen kitap tanıtımına Spordan Sorumlu devlet bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Recep Kızıkcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve davetli misafirler katıldı.

 

Şube Başkanı Semih PEKER, “Mesleki yaşantısında çok sayıda öğrenci yetiştirmiş odamızın üyesi bilim adamımız Prof. Dr. İsmet GEDİK bu eserinde jeolojik bilgileri de çok yerli yerinde kullanarak kendine has olarak dünyadaki insanlığın yaşadığı tüm sorunlara çözüm yolunun doğanın mekanizmasında saklı olduğunu yeter ki bakışımızı uygun yapalım diyerek kendi dalında ilk olan esere imza atıyor diyerek sözlerini tamamladı.

Prof. Dr. İsmet Gedik “Mevcut toplum yönetim şekillerinin hepsi tepeye yani liderliğe bağlı olduğundan, doğada ise böyle bir tepeye bağımlılık sistemi mevcut olmadığından insanlık bir türlü toplumsal sorunlarını çözememektedir. Bunun için yapılması gerekenler ve çözüm yolu bu kitapta anlatılmaktadır. İlgi duyanlara bu konu hakkında özet bilgi tarafımdan kitap tanıtım organizasyonunda sunulacaktır” dedi.

Prof. Dr. İsmet Gedik konuşmasına şöyle devam etti “Tek başına yaşayan bir insan sürekli bir koşuşturma içinde olmak zorundadır. Hem ihtiyacı olan sebzeleri, tahılları üretecek, hem tahılları öğütüp un yapacak, hem yiyeceği eti sağlayacak, hem ateş yakacak, hem yemek pişirecek bir fırın yapacak, hem tabak, kaşık yapacak, vs… Hiçbir insan bu kadar farklı işlemi yapamaz. Buna ne zamanı yeter, ne de bilgi kapasitesi. Onun için yalnız yaşayan bir insan ancak Robinson Crusoe hayatı yaşar dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat