Halk Dansları Şölenine Artvin damgası

Yavru vatan Kıbrıs’ta düzenlenen 8. Halk Dansları Şölenine Artvin Halk Oyunları ekipleri damga vurdu.

Halk Dansları Şölenine Artvin damgası

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’da Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu’nun organize ettiği 8’nci Halk Dansları Şöleni’ne davet edilen 2018 yılının Türkiye Şampiyonu Artvin Halk Oyunları Ekiplerinin gösterileri şölene damga vurdu.

Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu’nun “Geçmişten Günümüze Kültürümüz Dans Ediyor” sloganıyla düzenlediği 8. Halk Dansları Şöleni Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

İki gün süren şölenin ilk gecesine, KKTC Başbakan Tufan Erhürman ve eşi Nilden Erhürman’ın yanı sıra Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Gençlik Dairesi Müdürü Şifa Çolakoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Koordinatörü Şinasi Pala, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Dış İlişkiler Kurul Üyesi ve Artvin Halk Oyunları Ekibi kafile başkanı Nurettin Albayrak, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Artvin İl Temsilcisi Erkan Albayrak, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Öngüner, Artvin Atabarı 08 Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Er, Artvin Halk Oyunları Ekip Eğitmeni Murat Altuntaş, Artvin ile Erzurum’dan gelen halk oyunları ekipleri katıldı.

Halk Dansları Şölenine Artvin damgası

BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “GENÇLERİMİZ KÜLTÜRÜMÜZÜ GELECEĞE TAŞIMAYA KARARLI”

Şölenin açılışında konuşma yapan Başbakan Tufan Erhürman, geceye katılanlara ve kültürümüzü dünden bugüne taşıyan, yarınlara da taşımaya kararlı olan gençlerimize “hoşgeldiniz” dedi.

Şölende 21 derneğin, 500’e yakın dansçının ve 60’ın üzerinde dansın yer aldığını belirten Erhürman, bu rakamların gençlerin kültürlerine ve geçmişlerine olan ilgilerini gösterdiğini söyledi.

Başbakan Erhürman, gençlik yıllarını kendisi gibi 1980’li yıllarda bırakmış olanlar için şölende yer alan dansçı, dernek ve dans rakamlarının oldukça heyecan verici olduğunu dile getirdi. 

1980’lerde 10’larla ifade edilen dansçı sayısının ve iki elin parmaklarını geçemeyen dans sayısının günümüzde 60’lara ulaşan dans sayısı ve 500’ü aşkın dansçı sayılarına ulaştığına dikkat çeken Erhürman, “Bu da aslında Kıbrıslı Türk gençlerin hem ülkesine hem de kültürüne sahip çıktığını gösteriyor. Gençlerimiz geçmişlerini biliyor ve ‘biz onu muhakkak geleceğe taşıyacağız’ diyor. Bu nedenle de gençlerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Halk Dansları Şölenine Artvin damgası

Başbakan Erhürman, gençlere “iyi ki varsınız. İyi ki geçmişi geleceğe taşımaya kararlısınız. Hepinizi sevgi ile kucaklıyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Gecede, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa ve Gençlik Dairesi Müdürü Şifa Çolakoğlu şölene dair birer konuşma gerçekleştirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Tufan Erhürman, gecede şölene katılan derneklere anı plaketi takdim etti.

BAŞBAKAN ERHÜRMAN, “ERKEK KARŞILAMA” HALK OYUNUNU OYNADI

Başbakan Erhürman, gecenin sonunda Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Genel Koordinatörü Tanju Hastunç, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Birinci ve Milletvekili Armağan Candan’la birlikte “Erkek Karşılama” isimli halk oyununu oynadı.
Şölende aralarında Türkiye’den Artvin ve Erzurum Halk Oyunları ekiplerinin yanı sıra toplam KKTC’den 21 derneğin halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Halk Dansları Şölenine Artvin damgası

ŞÖLENE ARTVİN HALKOYUNLARI EKİPLERİ DAMGA VURDU

Türkiye’den davet üzerine şölene katılan ve Nurettin Albayrak’ın kafile başkanlığını yaptığı Artvin Halk Oyunları Ekipleri birbirinden güzel halk oyunları gösterisiyle şölene adeta damga vurdu.

KKTC BAYRAĞI AÇILDI, SALONDAKİLER AYAKTA ALKIŞLADI

Artvin Halk Oyunları ekibi sırasıyla Acara, Uzundere, Deli Horon Atabari, Döne Çoşkun Çoruh Ondört oyunlarını sergiledi. 
Öte yandan Artvin Halk Oyunları ekipleri “Acara Horonu” oynarken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı açması Başbakan Erhürman başta olmak üzere salonu dolduran binlerce Kıbrıslı Türkler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Halk Dansları Şölenine Artvin damgası

KAFİLE BAŞKANI ALBAYRAK, “KIBRIS’TA BULUNMAKTN ONUR VE GURUR DUYDUK”

Artvin Halk Oyunları Kafile Başkanı Nurettin Albayrak ise, yavru vatan Kıbrıs’ta bulunmaktan dolayı büyük bir onur ve gurur duyduklarını ve kendilerini en iyi şekilde ağırlayan yetkililere teşekkür ederek,” Buradan bu güzel ve anlamlı şenliğe katılmamıza katkı sunan başta Artvin Valiliği ile Artvin Belediyesi olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Türkiye’mizi ve ilimiz Artvin’i yavru vatan Kıbrıs’ta halk oyunlarımızla en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Kıbrıs’ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini yerinde görme fırsatı bulduk. Kıbrıs’ta Başbakanlığı, Büyükelçiliği ve bakanlıkları ziyaret ettik. KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş’ın anıt mezarı ile şehitlikleri ziyaret ederek dua okuduk. Rahmetle ve minnetle yad ettik. Burada Kıbrıslı Türklerden gördüğümüz yakın ilgi ve sıcak karşılamalarından son derece memnun olduk.” dedi.

Halk Dansları Şölenine Artvin damgası

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat