Bir düğünden fazlası; Kördüğün

‘Kördüğün’ü sahnelemeye devam ediyor. 

Bir düğünden fazlası; Kördüğün

Geçen yıl kurulan ve kısa sürede herkesin beğenisini kazanan oyunlar sahneleyen Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tiyatro grubu, bu sezon ikinci oyunu ‘Kördüğün’ü sahnelemeye devam ediyor. 

Erkan Akçelik’in yazdığı, İbrahim Kavzoğlu’nun yönettiği, Nuray Taflan, Selahattin Çakır, Betül Furuncu, Kemal Ayvaz, Elif Ece Tahmaz, Edanur Şengül, Mustafa Kolamuç, Aslı Meryem Bülbül ve Gökhan Soylu’nun oynadığı tipik bir Karadeniz düğününün canlandırıldığı oyunda oyuncular muhteşem bir performans gösterirken kahkahalar adeta salonun duvarlarında yankılanıyor. 

Bir düğünden fazlası; Kördüğün

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde haftada iki kez (Pazartesi-Çarşamba) oynanan oyunun içinde kız isteme, tuzlu kahve, esprili atışmalar, çeyiz listesi, davul zurna ile halay gibi Karadeniz düğünlerinde yaşanan olmazsa olmazlar sahneleniyor.

Oyun bitiminde dakikalarca ayakta alkışlanan oyuncular seyircileri selamlarken birden Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi dış salondan davul-zurna sesinin gelmesiyle dışarı fırladı. Oysa bu anlarda oyunun bir parçasıydı ve seyircilere muhteşem bir sürpriz hazırlanmıştı. Hemen halkaya giren davetliler ve izleyiciler oyuncularla birlikte bol bol horon teptiler.

Bir düğünden fazlası; Kördüğün

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu Koordinatörü Tayfun Yurtsever bir yılı bile doldurmamış tiyatro gruplarının gelinen sürede çok büyük bir ivme kazandığına vurgu yaparak şunları söyledi: 

“Geçen yıl muhteşem bir komedi oyunu oynadık. Hala tadı seyircinin damağında kaldı. Bu yıl ise üç oyunla sezona başladık. Birincisi bir kahramanlık destanı olan ‘Trabzon Gemisi Enosis’ bir diğeri çocuk tiyatromuzun ‘İşte Ahvalimiz’ oyunu ve son olarak da bu komedi oyunu ‘Kördüğün’. Son oyun daha yeni ama diğerlerinden çok güzel olumlu tepkiler aldık. Komedi oyunumuzda bir hayli ses getireceğe benziyor. Nisan sonuna kadar sahneleyeceğiz. Buradan gecesini gündüzüne katarak yoğun çalışan yönetmenimize ve tüm ekip arkadaşlarıma ve bizleri yalnız bırakmayan siz değerli tiyatro severlere teşekkür ediyorum. Bunun yanında bizlere çok büyük katkı sağlayan ve bir dediğimizi iki etmeyen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Mustafa Akkaya’ya da sonsuz şükranlarımı sunuyorum”

Bir düğünden fazlası; Kördüğün

Bir düğünden fazlası; Kördüğün

Bir düğünden fazlası; Kördüğün

Bir düğünden fazlası; Kördüğün
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat