20. Uluslararası kukla festivali başlıyor

20. Uluslararası Kukla Festivali'ne, Karagöz’ün 500. yaşına özel İstanbul Anadolu Yakası ev sahipliği yapacak. 3 gün sürecek olan festival 13 Ekim'de başlayarak 15 Ekim'de sona erecek.

 20. Uluslararası kukla festivali başlıyor

20. Uluslararası Kukla Festivali'ne, Karagöz’ün 500. yaşına özel İstanbul Anadolu Yakası ev sahipliği yapacak. Watergarden İstanbul’un da ev sahibi olduğu festival kapsamında, 13 Ekim Cuma günü müziğin, dansın ve mizahın birlikte sunulduğu “The Fifth Wheel” İpli Kabare gösterisi yer alacak.

14 Ekim Cumartesi günü ise kuklanın başkenti Prag’dan sürprizlerle dolu bir sirk, dünyanın en iyi 5 kukla gösterisinden biri “Karromato” hünerlerini sergileyecek. 15 Ekim Pazar günü kukla ve kuklacı ilişkisini başarılı bir şekilde seyirciye yansıtan, ünlü İspanyol sanatçı Toni Zafra Watergarden sahnede ziyaretçiler ile ücretsiz gösterimde buluşacak.

13-14-15 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek festival kapsamındaki gösterilerde, dünyanın dört bir yanından kuklanın farklı formları, geleneksel ve çağdaş yorumlarla sunulacak.

Ayrıca festival kapsamında; Karagöz’ün İstanbul’a gelişinin 500. Yılı şerefine, İstanbul’daki farklı mekanlarda bir dizi gölge oyunu gösterisi ve Topkapı Sarayı Müzesinde bir sergi de düzenlenecek.

 20. Uluslararası kukla festivali başlıyor
 20. Uluslararası kukla festivali başlıyor


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat