Ayşe Tunaboylu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Her Yerde Sen dizisinin oyuncu kadrosunda bulunan Ayşe Tunaboylu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Ayşe Tunaboylu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

AYŞE TUNABOYLU KİMDİR?

28 Mart 1962 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Ayşe Tunaboylu, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Oyunculuk Ana Sanat Dalı bölümü mezunudur.

Ruhsar dizisi ile ünlenen başarılı oyuncu, Yasemince, İkinci Bahar, Salkım Hanımın Taneleri, Yılan Hikayesi, Çarli İş Başında, Aşkım Aşkım, Dedem, Gofret ve Ben, Yıldızların Altında, Aliye, Balans ve Manevra, Aynı Çatı Altında, Yalan Dünya, Zincirbozan, Beni Unutma, Canım Ailem, Yol Arkadaşım, Geniş Aile, Yüreğine Sor, Hanımeli Sokağı, Son Hava Bükücü, Çakıl Taşları, Anadolu Kartalları, İffet, Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor, Şeytan-ı Racim, Galip Derviş, Benimle Var Mısın?, Hayat Ağacı, Rüzgarla Bir, Yasak, Bana Baba Dedi, Rüzgarda Salınan Nilüfer, Benim Adım Feridun ve Seni Kimler Aldı dizi ve filmlerinde rol alan oyuncu son olarak Her Yerde Sensin dizisinde 'Leyla' karakterine hayat vermektedir.

Oyuncunun boyu 160 cm, 63 kilo ağırlığındadır.

Leyla Günebakan karakteri hakkında: "Leyla ve Firuze hiç anlaşamayan iki geçkin kız kardeştirler. Babalarından miras kalan evi ne yapacakları konusunda anlaşamayınca sorunu birbirlerinden gizli saklı halletmişlerdir. Leyla kendi hisselerini kardeşine söylemeden Selin’e satmış, bir zaman sonra Firuze de kardeşinden habersiz kendi hisselerini Demir’e satmıştır. Ancak ikisi de evin tamamını aldığını düşününce başları derde girer. En büyük korkuları olan hapisten kurtulmak için güçlerini birleştirmek ve Demir ve Selin’i birbirlerine aşık etmek zorundadırlar. Kimi zaman Selin ve Demir’e karşı birleşen kimi zaman onların yanında birbirlerine karşı saf tutan iki kardeş, gençlere taş çıkaran enerjileri ve hınzırlıklarıyla neşe kaynağı olacaklardır."

Ödülleri:

- Yılın Yardımcı Kadın Oyuncusu (Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri)

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları:

- Joko’nun Doğum Günü
- Ayaktakımı Arasında

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi