Recep Yakuphan kimdir? Saadet Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Yakuphan kaç yaşındadır, ne iş yapıyor?

Saadet Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Yakuphan'ın kim olduğu merak konusu oldu.

Recep Yakuphan kimdir? Saadet Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Yakuphan kaç yaşındadır, ne iş yapıyor?

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimler öncesinde Saadet Parti’sinin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Yüksek Mimar Recep Yakuphan olarak açıklandı.

Yüksek Mimar Recep Yakuphan’ın kim olduğu merak konusu oldu.

saadet-partisi-trabzon-buyuksehir-belediye-baskan-adayi-recep-yakuphan-oldu-222333-001.webp

RECEP YAKUPHAN KİMDİR?

1963 yılında Trabzon ili Dernekpazarı ilçesinde doğdu. İlkokulu Dernekpazarı’nda, ortaokulu ve liseyi Ortahisar’da tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl KTÜ Mimarlık Bölümü Şehircilik kürsüsünde başladığı yüksek lisans eğitimini tamamlayarak Yüksek Mimar oldu. Bir dönem İstanbul’da çalıştı. Otuz seneyi aşkın süredir Ortahisar’da kendine ait mimarlık bürosunda proje çalışmalarını yürütmektedir.

Siyasi hayatına 1991 yılında Refah Partisi Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyeliği ile başlayıp günümüze kadar Saadet Partisi’nde çeşitli görevleri yürüttü. TEK-DER ve ASKON gibi sivil toplum kuruluşlarının Trabzon kurucularındandır. Ayrıca 1999-2014 yılları arası iki dönem ASKON Trabzon Şube Başkanlığı görevini yaptı. İyi derecede Almanca bilmektedir. Evli ve beş çocuk babasıdır.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi