Saadet Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Yakuphan oldu

Saadet Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yüksek Mimar Recep Yakuphan'ı açıkladı.

Saadet Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Yakuphan oldu

Saadet Parti’sinin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Yüksek Mimar Recep Yakuphan oldu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Recep Yakuphan ismini açıklayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Recep Yakuphan, Trabzon’a hayırlı olsun. Kendisine ve teşkilatımıza üstün başarılar dileriz" ifadelerini kullandı.

YAKUPHAN: “BELEDİYECİLİK MİLLİ GÖRÜŞÜN İŞİDİR”

Başkan Adayı Recep Yakuphan, belediyecilik denilince akla Milli Görüşün geldiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Halkımız adaleti, liyakati, ehliyetli kadroları, güler yüzü, samimiyeti ve hizmeti, Milli Görüş belediyeleri ile tanıdı. Çünkü Milli Görüş belediyeciliğinde aslolan insana hizmettir. Bizim belediyecilik anlayışımızda israf yoktur, rüşvet yoktur, adam kayırma yoktur. Kaynakların planlı, verimli ve adil kullanımı esastır. Hedefimiz, Trabzon’umuzu yeniden Milli Görüş belediyeciliği ile buluşturmak ve halkımızın beklediği hizmetleri yapmaktır.”

ŞAHİNTAŞ: “HALKIMIZIN GÖNÜL RAHATLIĞIYLA OY VEREBİLECEĞİ BİR İSİM ADAYIMIZ OLMUŞTUR”

Recep Yakuphan’ın adaylığının hayırlı olması temennisinde bulunan Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Şakir Şahintaş, “Teşkilatımızda yaptığımız temayül ve istişareler sonucunda, yüksek mimar sayın Recep Yakuphan’ı Büyükşehir Belediyesi Başkan adayımız olarak belirledik. Sayın Yakuphan, hem mesleki birikimi ve tecrübesi hem de meselelere yaklaşımı dolayısıyla halkımızın gönül rahatlığıyla oy verebileceği bir isimdir. Adaylığının partimize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

saadet-partisi-trabzon-buyuksehir-belediye-baskan-adayi-recep-yakuphan-oldu-222333.webp

RECEP YAKUPHAN KİMDİR?

1963 yılında Trabzon ili Dernekpazarı ilçesinde doğdu. İlkokulu Dernekpazarı’nda, ortaokulu ve liseyi Ortahisar’da tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl KTÜ Mimarlık Bölümü Şehircilik kürsüsünde başladığı yüksek lisans eğitimini tamamlayarak Yüksek Mimar oldu. Bir dönem İstanbul’da çalıştı. Otuz seneyi aşkın süredir Ortahisar’da kendine ait mimarlık bürosunda proje çalışmalarını yürütmektedir.

Siyasi hayatına 1991 yılında Refah Partisi Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyeliği ile başlayıp günümüze kadar Saadet Partisi’nde çeşitli görevleri yürüttü. TEK-DER ve ASKON gibi sivil toplum kuruluşlarının Trabzon kurucularındandır. Ayrıca 1999-2014 yılları arası iki dönem ASKON Trabzon Şube Başkanlığı görevini yaptı. İyi derecede Almanca bilmektedir. Evli ve beş çocuk babasıdır.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber