AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Selçuk Çebi kimdir nerede doğdu kaç yaşında?

Eski Milli güreşçi ve dünya şampiyonu Selçuk Çebi AK Parti Trabzon'dan milletvekili adayı oldu. Selçuk Çebi kimdir nerede doğdu kaç yaşında mesleği ne evli mi merak ediliyor.

AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Selçuk Çebi kimdir nerede doğdu kaç yaşında?

Dünya Grekoromen şampiyonu milli güreşçi Selçuk Çeki 24 Haziran 2018 erken genel seçimlerinde AK Parti'den Trabzon Milletvekili adayı oldu. Selçuk Çebi kimdir nereli kaç yaşında evli mi mesleği ne araştırılıyor. İşte Selçuk Çebi'nin hayatı...

AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Selçuk Çebi kimdir nereli kaç yaşında?

SELÇUK ÇEBİ KİMDİR? MESLEĞİ NE KAÇ YAŞINDA?

Selçuk Çebi, 3 Haziran 1982 yılında Trabzon’un Araklı ilçesinde dünyaya geldi. 1994 yılında Trabzon Araklı İmam Hatip Lisesi’nde okurken babası Hasan Çebi’nin teşvikiyle güreşe başladı ve kısa sürede büyük başarılara adını yazdırdı. Trabzon Belediyespor, Çaykur ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor da spor yaşantısını sürdürdü.

 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan (BESYO) mezun olduktan sonra 2 yıl öğretmenlik yaptı ve sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Spor Koordinatörü görevinde bulundu. Ardından 5 yıl Gençlik ve Spor Bakanlığında Müşavir olarak çalıştı. Avrasya Üniversitesinde Yönetim Bilimleri alanında Yüksek Lisansı bulunmaktadır. 

Kübra Çebi il evli olan Selçuk Çebi çiftinin Yusuf, Hasan Hüseyin ve Çınar isimlerinde üç çocuğu bulunmaktadır.

Güreş hayatı boyunca büyük başarılar elde ederken en büyük başarıları ise 3 kez Büyüklerde Dünya Şampiyonluğu, 2 kez Dünya kupası, 2 kez Akdeniz Oyunları şampiyonluğu, 3 kez Üniversiteler Dünya Şampiyonluğu ile Yıldız-Gençler kategorisinde Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu elde etti.

Üç kez Dünya Şampiyonluğu rekorunu elinde bulunduran Çebi, aynı zamanda Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından kendi sıkletinde dünyanın en iyi güreşçisi seçildi.

 Çebi, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları sonrası aktif güreşi bıraktı.

AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Selçuk Çebi kimdir nereli kaç yaşında?

SPORLA TANIŞMASI

Güreş’e Araklı İmam-Hatip Lisesinde Beden Eğitimi öğretmeni Aydın Özkan nezaretinde Lise yıllarında başladı. Daha sonra ise Trabzon Belediyespor’da antrenör Mustafa Şahin ile 6 yıl Trabzon’da güreş yaptıktan sonra ÇayKur Rizespor’a transfer oldu. Orada Antrenör Rüstem Koyuncu nezaretinde çalışmalarına devam eden Çebi, buradan da İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a transfer oldu. Çebi güreş hayatı boyunca büyük başarılar elde ederken en büyük başarıları ise 3 kez Büyüklerde Dünya Şampiyonluğu, 2 kez Dünya Kupası, 2 kez Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu, 3 kez Üniversiteler Dünya Şampiyonluğu ile Yıldız-Gençler kategorisinde Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu elde etti.

AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Selçuk Çebi kimdir nereli kaç yaşında?

3 KEZ DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Üç kez Dünya şampiyonluğu rekorunu elinde bulunduran Çebi, aynı zamanda Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından kendi sıkletinde dünyanın en iyi güreşçisi seçildi. Çebi, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları sonrası aktif güreşi bıraktı.

SİYASETE ATILMASI

2015 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda müşavirlik görevi yapan Çebi, 2015 seçimlerinde AK Parti Trabzon'dan milletvekili aday adayı olmak için görevini bıraktı. 2015'de aday adayı olan Çebi listeye giremedi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda Spor Dairesi Başkanlığı görevine getirilen Çebi, 24 Haziran 2018 erken genel seçimlerinde görevinden istifa edip yeniden AK Parti Trabzon'dan aday adayı oldu. Çebi, Trabzon 6. sıra adayı olarak siyasi çalışmasını sürdürüyor. 

KAZANDIĞI DERECELER

2016 Almanya Grand Prix turnuvası 1.
2016 Olimpiyat Kalifikasyon Turnuvasında 1.
2015 Dünya Şampiyonasında 1.
2014 Dünya Şampiyonasında 3.
2014 Avrupa Şampiyonasında 2.
2014 Vehbi Emre&Hamit Kaplan Turnuvasında 3.
2013 Dünya Kupasında 1.
2013 Vehbi Emre&Hamit Kaplan Turnuvasında 1.
2012 Altın Grand Prix Turnuvasında 2.
2011 Dünya Şampiyonasında 2.
2010 Dünya Şampiyonasında 1.
2009 Dünya Şampiyonasında 1.
2009 Avrupa Şampiyonasında 3.
2007 Almanya Grand Prix turnuvası 3.
2006 Dünya Üniversiteler Şampiyonasında 1.
2005 Dünya Üniversiteler Şampiyonasında 1.
2002 Dünya Kupasında 1.
2002 Avrupa Şampiyonasında 1.
2001 Dünya Şampiyonasında 3.
1999 Dünya Şampiyonasında 1.
1998 Dünya Şampiyonasında 1.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi