Kâbusun yeni adı: BA.5... Bu 5 semptoma dikkat

Koronavirüsün en tehlikeli ve bulaşıcı varyantı olduğunu ifade eden uzmanlar semptomlar hakkında uyardı.

Kâbusun yeni adı: BA.5... Bu 5 semptoma dikkat

2 yılı aşkın süredir koronavirüsü ile mücadele eden dünya şimdi de Omicron alt varyantı BA.5 için alarma geçmiş durumda. Dünya genelinde vaka sayıları artmaya devam ederken BA.5'in 5 ana semptomu belli oldu.

2019'un son aylarında hayatımıza giren Koronavirüs (Kovid-19) dünya genelinde milyonlarca hayata mal oldu. Pek çok alışkanlığımızı geride bırakmamıza neden olan virüs tabiri caizse kabuk değiştirmeye devam ediyor. Daha bulaşıcı ancak daha az öldürücü Omicron varyantından sonra pek çok ülke gevşeme kararı alırken virüs bir kez daha tabiri caizse kendisini hatırlattı. Zira pandeminin başlamasından yaklaşık iki buçuk yıl sonra, şimdiye kadarki en bulaşıcı varyant ile karşı karşıyayız. BA 5'in son derece bulaşıcı olduğunun altını çizen uzmanlar dünya genelindeki vaka artışının ana sorumlusunun da bu varyant olduğu görüşünde.

BU BEŞ SEMPTOMA DİKKAT!
Vaka sayılarının yeniden yükselişe geçmesi ile uzmanlar BA 5'e karşı uyarılarını sıklaştırmış durumda. New York Times'ta yer alan habere göre, bu varyantın beş temel semptomu bulunuyor: Öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, yorgunluk, baş ve kas ağrıları.

Uzmanlar BA.4 ya da BA.5 ile enfekte olan kişilerin Delta veya koronavirüsün diğer varyantları ile enfekte olanlara kıyasla tat ve koku duyularını kaybetme veya nefes darlığı yaşama olasılıklarının daha düşük olduğunu belirtiyor. Bu alt varyantların, Omicron'un önceki versiyonlarından daha şiddetli hastalığa neden olduğunu gösteren bir kanıtın henüz bulunmadığının altını çizen NYU Langone'daki Hassenfeld Çocuk Hastanesi'nde pediatrik bulaşıcı hastalıklar bölümü müdürü Dr. Adam Ratner şu uyarıda bulunuyor; 'BA.4 ve BA.5 daha bulaşıcıdır, bu da daha fazla insan enfekte oldukça, hem yetişkin hem de pediatrik hastaneye yatışların arttığı anlamına gelir.' diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık