Parlayan, lekesiz ciltler için maske tarifleri

Evde yapabileceğiniz; detoks, arındırıcı ve parlatıcı görevi gören soyulabilir maskelerin tarifini sizler için araştırdık.

Parlayan, lekesiz ciltler için maske tarifleri

Soyulabilir maskelerin cilde sayısız faydaları var. Ölü hücreleri cildin en dış katmanından kurtararak cilde peeling yapar; siyah nokta, beyaz pürüzler ve benzer lekeler gibi komedon akneleri etkili bir şekilde tedavi eden cilt gözeneklerini açar. Sarkan cildi ve cilt gözeneklerini sıkılaştırarak yaşlanmayı engeller. İşte evde yapabileceğiniz soyulabilir maske tarifleri...

Yumurta beyazı 
Yumurta akının yapışkan doğası, ev yapımı bir maske için mükemmel bir temel oluşturur. Yumurta beyazı cildi sıkılaştırmaya, büyük gözenekleri küçültmeye ve siyah nokta oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Bir kasede 1 yumurtadan ayırdığınız yumurta akını iyice çırpın. Elde ettiğiniz ürünün birazını yüzünüze uygulayın. Daha sonra tüm yüzünüzü örtmek için bir kat ince kağıt mendil parçası kullanın ve yumurta akı sürdüğünüz yerlere kağıt mendili bir kağıt maske gibi oturtun. Sonra kalan yumurta akı bitene kadar, aynı döngüyü birkaç kez uygulayın. Çırpılmış yumurta akı tabakasıyla maskenizi bitirin. Maskenin tamamen kurumasını bekleyin. Daha sonra maskeyi yavaşça soyun ve cildinizi ılık suyla durulayın.

Portakal 
Portakal, serbest radikal hasarı ile savaşmaya ve cildinizi yaşlanma belirtilerinden korumaya yardımcı olan antioksidanlar açısından zengindir. Ayrıca, cildinize güzel bir altın ışıltı ekler ve cildi canlandırır. Isıya dayanıklı bir kaseye 4 yemek kaşığı taze portakal suyu koyun. 2 yemek kaşığı tatlandırılmamış jelatin tozunu portakal suyuna ekleyin. Kasedeki suyu ısıtarak; jelatin tozu tamamen eriyene kadar sürekli karıştırın. Karışımın soğumasını bekleyin ve daha yüzünüze uygulayın.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler