Kız bebekler için bebek odası nasıl hazırlanır? İşte detaylar...

Bebeğiniz için en şık ve kullanışlı dekorasyon fikirleri...

Kız bebekler için bebek odası nasıl hazırlanır? İşte detaylar...

Bebek anneyle aynı odada mı yatacak yoksa ayrı bir odası mı olacak? Bu soruya cevap verdikten sonra kızınızın odası için dekorasyon önerileri aramaya başlamış olmalısınız! İşte bebeğinizin odası için dekorasyon önerileri...

Ahşap parmaklıklı karyola 

Ahşap, hem sağlıklı hem de doğal oluşu sebebiyle her zaman bebek odası ve karyolası için tercih edilen bir materyaldir. Bebeğiniz için oda boyutuna uygun bir karyola seçtikten sonra dikkat etmeniz gereken bir başka unsur güvenliktir. Özellikle parmaklıklara sahip olan karyola modellerin parmaklık aralarının genişliği bebeğin başı geçemeyecek şekilde olmalıdır.

Bebek odası takımları 

Genellikle bebek yatağı, bebek giysi dolabı ve şifonyerden oluşan bebek odası takımları belirli bir tema üzerinden ilerler. Siz renk ve temayı hem bebeğinize hem de size huzur verecek şekilde seçmeli ve düzenlemelisiniz.

Giysi dolabı 

Kıyafet dolabının çok bir özelliği olması beklenmez. Ancak yerden tasarruf etmek için dolap boşluklarını doldurabilir, bebeğinizin odasına bir refakatçi yatağı konumlandırabilirsiniz.

Anneler için koltuk 

Bebek odalarında annenin rahatla oturup bebeği ile ilgilenebileceği bir koltuk bulundurmak oldukça doğru bir tercih olacaktır. Bu noktada koltuğun bel destekli olup konforlu bir oturuş sağlaması yeterli olacaktır

Aydınlatma 

Uzmanlara göre sağlıklı olan bebeklerin gece tamamen karanlıkta uyumasıdır. Bunun nedeni büyüme hormonu olan melatonin hormonunun karanlıkta daha iyi salgılanıyor olmasıdır. Bebek odası lambasının çok güçlü olmaması, direkt bebeğin gözüne gelmemesi gibi özellikler aydınlatma tercihinde ön planda tutulmalıdır.

(pembenar)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler