Cildinizi yumuşacık yapacak 'Pembe Scrub' tarifi

Sağlıklı, pürüzsüz bir cilt elde etmek için vücut scrubı tarifi...

Cildinizi yumuşacık yapacak 'Pembe Scrub' tarifi

Sağlıklı, pürüzsüz bir cilt elde etmek için mağazadan satın alınan veya ev yapımı vücut scrubları; duş rutininizde mutlaka olmalıdır. Temizleme, ölü derilerden arındırma ve masajın kombinasyonu, bir kalıp sabunun yapabileceğinin ötesine geçen faydalar sağlar. İşte pembe vücut scrubı tarifi...

Yapacağımız pembe scrub, iltihabı hafifletmeye yardımcı olabilecek hafif bir kil olan Fransız pembe kiliyle doğal olarak renklendirilir. İçindeki jojoba yağı gibi bileşenler nemlendirmeye ve yumuşatmaya yardımcı olur.

Malzemeler 
1 1/4 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı hindistancevizi yağı, 2 yemek kaşığı jojoba yağı (isterseniz başka bir nemlendirici yağ kullanabilirsiniz!), 1/2 çay kaşığı Fransız pembe kil, 5 damla taze lavanta esansiyel yağı, 5 damla taze greyfurt esansiyel yağı.

Hazırlanışı
Hindistan cevizi yağı ve jojoba yağını karıştırarak ile başlayın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Bu iki malzemeyi karıştırdıktan sonra pembe kilinizi de karışıma ekleyin.

Daha sonra karışıma şeker ekleyerek devam edin. Eğer daha ince yapıda bir peeling etkisi yaratmak istiyorsanız pudra şekeri kullanabilirsiniz. Daha sonra, her bir uçucu yağın (lavanta ve greyfurt) yaklaşık beş damlasını karışıma ekleyin.

Kullanışı 
Duşta ıslak cildinize masaj yaparak pembe scrubı uygulayın. Pürüzsüz ve nemli bir cilt elde etmek için haftada 2 kez kullanmaya özen gösterin.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler