Aşktan uzak tutan nedenler nelerdir?

Kişinin kendisini ilişkiden uzak tutması veya ilişkiye başlayamamasının nedenleri nelerdir? İşte cevapları...

Aşktan uzak tutan nedenler nelerdir?

Aşık olmak birçok kişi için korkutucu bir duygu olabilir. Kontrolünü kaybetmek ya da henüz bir ilişkiye hazır olmayanların uzak durmayı tercih ettiği bir duygu... Bu nedenler sizi aşktan uzak tutuyor olabilir...

Ayrılık korkusu 

Bazı insanlar ilişkinin ayrılıkla sonlanacağını düşünüp, bu acıyı hiç yaşamamak için aşka hiç yaklaşmıyor. Bazıları için ayrılık ihtimali dayanılmaz.

Birine açılmaktan korkmak 

Birini gerçekten seviyorsanız ona karşı duvarlarınızı dik tutmak ve kalbini korumak neredeyse imkansız. Sevgi dolu bir ilişkide savunmasız olduğunuzu hissetmek ve bunun beraberinde gelen kontrolü kaybetme korkusu sizi aşktan alıkoyuyor.

Yalnızlığa alışmak 

Aşk, başka bir kişinin özel hayatınıza zihinsel, duygusal ve fiziksel olarak dahil olmasına izin vermenizi gerektirir. Yaşam alanlarına, zamanlarına ve duygusal mevcudiyetlerinde yalnızlığa alışmış bir insan, aşk kavramı ile zor anlar yaşayabilir.

Geçmişi unutamamak 

Geçmişinizde yaşadığınız travmalar ya da hala geçmişinizin aklınızı kurcalaması bir sonraki ilişkinizde de aynısını yaşayacağınız yanılgısına neden olacağından sizi aşktan uzak tutabilir.

(pembenar)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler