Emeklilere bölgesel destek formülü nedir?

Emeklilere bölgesel destek formülü nedir? İşte detaylar...

Emeklilere bölgesel destek formülü nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, emekli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak yeni bir düzenlemeyi gündemine aldı. 'Emekliye bölgesel destek' adı verilen bu yeni düzenleme ile düşük emekli maaşı alan vatandaşların kira, fatura ve gıda gibi temel ihtiyaçlarında ekonomik destek sağlanması amaçlanıyor.

DESTEK PROGRAMININ DETAYLARI

Program kapsamında, 10 bin TL ve altında emekli maaşı alan vatandaşlara, yaşadıkları bölgenin ekonomik şartlarına göre değişkenlik gösterecek yardımlar yapılacak. Bu destekler arasında elektrik, su, doğalgaz faturaları ve kira giderleri yer alıyor. Program, özellikle emekli maaşı ile geçinmekte zorlanan vatandaşları hedef alıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Emekliye bölgesel destekten faydalanabilmek için birtakım şartlar bulunuyor:

  • Başvuran kişinin gelirinin 10 bin TL'yi geçmemesi gerekiyor.
  • Hane içindeki tek gelirin emekli maaşı olması ve başka bir gelir kaynağının bulunmaması şart.
  • Başvuranın kirada oturuyor olması gerekmekte.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bu destek programının başvuruları henüz başlamamıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düzenlemenin son detaylarını ve başvuru kriterlerini netleştirmekte. Kabine Toplantısı'nda ele alındıktan sonra, detaylar resmi olarak açıklanacak ve program aktif hale gelecektir.

Bu önemli düzenleme ile ilgili daha fazla bilgi ve güncellemeler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesini takip etmek faydalı olacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler