| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Gündem Yayın tarihi: 17 Temmuz 2025 14:03 Güncellenme tarihi: 17 Temmuz 2025 14:11

Cumhurbaşkanı Güneykore lideri ile görüştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güneykore Lee Jae-myung ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Türkiye ile Güney Kore ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Jae-myung’ı Cumhurbaşkanı seçilmesi münasebetiyle tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde Türkiye ile Güney Kore arasındaki stratejik ortaklığı geliştirecek adımları birlikte atma temennisini dile getirirken, iki ülke arasında nükleer enerjiden yapay zekaya, yeşil enerjiden savunma sanayine kadar birçok alanda iş birliği fırsatının bulunduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Güney Kore Cumhurbaşkanını Türkiye'ye davet etti.

Kaynak: DHA

Yorumlar (1)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

T
Toninyo
11 ay önce

E ne konuşdular bir birlerini anladılarmı yok ingilizce bilmez almanca feansızca iberya bilmez daha neler neler babası mısırlı anası ne olduğu belli değil güya türkmüş o tercüme yapacak bizim gide van minut diyecek tamamdır gidin işinize lisan bilmeyen kendini tarif edemez