Kocaeli’nin Darıca ilçesinde denizde cansız bedenleri bulunan üç kardeşin ölümüne ilişkin soruşturma sürüyor. Ön otopsi raporunda kardeşlerin alkollü olduğu belirlenirken, birinin denize düşmesi üzerine diğerlerinin kurtarmak için suya girmiş olabileceği ihtimali değerlendiriliyor.
3 KARDEŞİN CANSIZ BEDENİ SAHİLE VURDU
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde 20 Ağustos’ta denizde cansız bedenleri bulunan Gülşah (24), Muhammet Ali (17) ve Belinay Sakar (15) kardeşlerin ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor.
Kazım Karabekir Mahallesi Darıca Sahili mevkisinde saat 16.00 sıralarında kıyıya vurmuş halde üç ceset bulundu. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, cansız bedenleri sudan çıkardı.
Yapılan incelemede cesetlerin Sakar kardeşlere ait olduğu belirlendi. Üzerlerinde kıyafetleri bulunan kardeşlerin vücutlarında herhangi bir darp veya yaralanma izine rastlanmadı. Cenazeler, otopsi işlemleri için Gebze Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
KARDEŞLERİN SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Soruşturma kapsamında güvenlik kamerası görüntüleri de incelemeye alındı. Görüntülerde üç kardeşin olaydan önce sahile doğru birlikte yürüdükleri belirlendi.
Saat 03.49’da kaydedilen görüntülerde Gülşah ve Belinay Sakar’ın kol kola yürüdüğü, Muhammet Ali Sakar’ın ise yanlarında bulunduğu görüldü.
Diğer kardeş B.S.’nin ise olay sırasında evde uyuduğu tespit edildi. B.S.’nin saat 08.00 sıralarında uyandığında kardeşlerinin evde olmadığını fark ederek onları aramak için dışarı çıktığı öğrenildi.

ÖN OTOPSİ RAPORUNDA ALKOL DETAYI
Soruşturmanın en dikkat çeken ayrıntılarından biri ön otopsi raporunda yer aldı. Rapora göre üç kardeşin de alkollü olduğu tespit edildi.
Kardeşlerden birinin kulaklarında basınca bağlı olduğu değerlendirilen kanama, burnunda ise kan izleri bulunduğu belirtildi. İlk bulgulara göre ölüm nedenlerinin suda boğulma olduğu değerlendirildi.
Yapılan incelemelerde kardeşlerin vücutlarında darp veya boğuşmaya işaret eden herhangi bir bıçak ya da silah yaralanmasına rastlanmadığı kaydedildi.
AİLE İÇİ SORUN İDDİASI ARAŞTIRILIYOR
Soruşturma kapsamında kardeşlerin aile hayatlarına ilişkin bilgiler de inceleniyor. Ebeveynlerinin boşandığı ve aile içerisinde bazı sorunlar yaşandığı iddia edildi.
Kardeşlerin yakın çevrelerindeki bazı kişilere anneleriyle birlikte yaşadıkları evden ayrılmak istediklerini söyledikleri de öne sürüldü.
Çevrelerinden edinilen bilgilere göre kardeşlerin dışarıya fazla açık olmadıkları, çoğunlukla birlikte vakit geçirdikleri ve eğitim hayatlarında başarılı oldukları belirtildi.
Muhammet Ali ve Belinay’ın lise öğrencisi olduğu, Gülşah’ın ise bu yıl hukuk fakültesini kazandığı öğrenildi.
Ailenin büyük kızının da 2016 yılında İzmir’in Çeşme ilçesinde denizde boğularak hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı.
ANNE VE KARDEŞİN İFADELERİ ALINDI
Soruşturma kapsamında anne Güler Saltan ile olay sırasında evde bulunan diğer kardeş B.S.’nin ifadelerine başvuruldu.
Kardeşlerin yakınlarının ve olay hakkında bilgi sahibi olabilecek kişilerin de ifadeleri alınarak olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışma yürütüldü.
CEP TELEFONLARI İNCELENİYOR
Polis ekipleri, hayatını kaybeden üç kardeşe ait cep telefonları ve diğer dijital materyalleri de incelemeye aldı.
Dijital incelemelerle kardeşlerin olaydan önce kimlerle görüştükleri, yaptıkları mesajlaşmalar ve son hareketleri hakkında bilgi elde edilmesi amaçlanıyor.
Ekipler ayrıca kardeşlerin evden ayrıldıktan sonra izledikleri güzergahı belirlemek için güvenlik kameralarını incelemeye devam ediyor.
KARDEŞLERİN DENİZE NASIL GİRDİĞİ ARAŞTIRILIYOR
Polis ekipleri, evin çevresi, güzergah üzerindeki cadde ve sokaklar ile sahil hattındaki güvenlik kameralarını mercek altına aldı.
Soruşturma kapsamında, alkolün etkisiyle kardeşlerden birinin kazara denize düşmüş olabileceği değerlendiriliyor. Diğer iki kardeşin ise onu kurtarmak amacıyla suya girmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
Bununla birlikte üç kardeşin birlikte intihar etmiş olabileceği ihtimali de soruşturma kapsamında göz ardı edilmiyor.
Olayla ilgili soruşturma, güvenlik kamerası kayıtları, dijital materyaller, otopsi bulguları ve alınan ifadeler doğrultusunda çok yönlü olarak sürdürülüyor.