İkametgah adresini bildirmeyenlere ceza geliyor

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar yayımlandı.

İkametgah adresini bildirmeyenlere ceza geliyor

Yapılan uyarıya göre, taşınma nedeniyle ikametgâhını değiştiren vatandaşların e-devletten veya ilçe nüfus müdürlüklerine şahsen bildirim yapmayan kişiler, cezaya tabi tutulacak. Bildirim süresi içinde ikametgâhını bildirmeyen kişiler 128,00 TL, gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 2.673,00 TL idari para cezası uygulanacak.
Milyonlarca kişi tarafından kullanılan e-devlette yönelik yeni bir uyarı geldi. İkametgah adresini zamanında bildirmeyen ya da gerçeğe aykırı beyanda bulunan kişiler para cezası ödeyecek.

20 İŞ GÜNÜ İÇİNDE BİLDİRİLMESİ GEREKİYOR
Taşınma nedeniyle ikametgahını değiştiren vatandaşların 20 işgünü içerisinde bunu e-devletten veya ilçe nüfus müdürlüklerine şahsen bildirmesi gerekiyor. Zamanında bildirilmeyen adres değişikliğinin ise 128 TL cezası uygulanacak. 

E-DEVLET ÜZERİNDE ADRES DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?
Aynı konutu paylaşan ailenin ergin fertleri birbirlerinin yerine adres beyanında bulunabilirler. Bildirim ilçe nüfus müdürlüklerine veya dış temsilciliklere şahsen başvuru yapılarak ya da internet üzerinden adres bildirimleri GSM operatörleri tarafından sağlanan mobil imza ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yetkilendirilmiş elektronik sertifika hizmet sağlayıcısından edinilmiş geçerli ve nitelikli bir elektronik sertifika ile e-Devlet Kapısı kullanıcı şifreniz ile SMS doğrulama yöntemini kullanarak yapabilirsiniz.

GERÇEĞE AYKIRI BEYANA YÜKLÜ MİKTARDA CEZA VAR
Sadece yeni adresini bildirmeyenlere değil, aynı zamanda gerçeğe aykırı beyanda bulunan kişilere yüklü miktarda ceza geliyor. Yaşadığı adresin dışında farklı bir adres veren yani gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 2.673,00 TL idari para cezası uygulanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler