Flaş iddia! Millet İttifak'ının Cumhurbaşkanı adayı Haşim Kılıç

Millet İttifak'ının Cumhurbaşkanı Adayı'nın Haşim Kılıç olduğu ileri sürüldü. 

Flaş iddia! Millet İttifak'ının Cumhurbaşkanı adayı Haşim Kılıç

Son dönemde yanıtı en çok merak edilen soru Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı. Bu konuda her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Şimdi de Anayasa Mahkemesi'nin eski başkanı Haşim Kılıç'ın adı anılıyor.

Haşim Kılıç'ın Millet İttifakı'nın adayı olacağı iddiasını gazeteci yazar Nihat Genç ortaya attı.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Genç, 'Rezil rüsva olmaya doymadınız! Yeni bir Ekmeleddin vakası daha! Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı: Haşim Kılıç! Allah daha beter etsin!' dedi.

Flaş iddia! Millet İttifak'ının Cumhurbaşkanı adayı Haşim Kılıç

AYM'ye Özal tarafından seçildi

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından 1990'da Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Haşim Kılıç, 2007’den 2015'e kadar iki dönem mahkemeye başkanlık yaptı.

Son yılındaki açıklamaları çok tartışıldı

2015 yılında yaş haddinden emekliliğine 1 ay kala kendi isteğiyle emekliye ayrılan Kılıç, AKP’ye kapatma davası başta olmak üzere birçok kritik süreçte AYM Başkanlığı koltuğunda oturuyordu. 

8 yıllık başkanlık döneminde çok tartışılan kararlara imza atan Kılıç, bu imzaları kadar çıkışlarıyla da çok konuşuldu.

Kılıç’ın en sert çıkışı ise dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a olmuştu. 

Kılıç, 25 Nisan 2014 tarihinde Anayasa Mahkemesi’nin kuruluşunun 52. yılı nedeniyle Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen törende AKP hükümetinin Twitter kararından, yargıdaki ‘paralel yapı' iddialarına kadar birçok konuda Hükümete sert eleştirilerde bulunmuştu.

Flaş iddia! Millet İttifak'ının Cumhurbaşkanı adayı Haşim Kılıç

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem