Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Hakim Kılıç mı? Hakim Kılıç Kimdir? Nerelidir, kaç yaşındadır?

Eski Anayasa Mahkemesi başkanı Haşim Kılıç’ın Millet İttifak’nın Cumhurbaşkanı Adayı olduğu ileri sürüldü. Hakim Kılıç Kimdir? Nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar…

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Hakim Kılıç mı? Hakim Kılıç Kimdir? Nerelidir, kaç yaşındadır?

2023 Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesinde Millet İttifak’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkaracağı aday merak konusu olmaya devam ediyor. Ortaya atılan son iddiaya göre Millet İttifak’ının adayı eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç olacak. Haşim Kılıç Kimdir? Nerelidir, kaç yaşındadır? Bütün ayrıntılar bu sayfada…

Gazeteci yazar Nihat Genç önemli bir iddiada bulundu. Millet İttifak’nın 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkaracağı adayım Anayasa Mahkemesi eski başkanı Haşim Kılıç olduğunu ileri sürdü. 

Bu iddia sonrasında Haşim Kılıç’ın kim olduğu ile ilgili olarak sosyal medyada ve internet arama motorlarında aramalar yapılmaya başlandı. 

Millet İttifak’nın Cumhurbaşkanı adayı olduğu ileri sürülen Hakim Kılıç Kimdir? Nerelidir, kaç yaşındadır?

Haşim Kılıç Kimdir?

Haşim Kılıç 13 Mart 1950 tarihinde Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde dünyaya geldi.

Haşim Kılıç, ilkokul, ortaokul ve liseyi Yozgat’ta okuduktan sonra 1968 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine girmiştir.

Haşim Kılıç 1972'de Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini bitirdi.

1974 yılında Sayıştay Başkanlığı’nda denetçi yardımcısı olarak göreve başladı. Denetçi, başdenetçi unvanlarını aldıktan sonra 1985 yılında Sayıştay üyeliğine, beş yıl süren üyelikten sonra da 1990 yılında Turgut Özal tarafından Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi. Anayasa Mahkemesinin 7 Aralık 1999 günkü toplantısında, açık bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine seçildi. 7 Aralık 2003 tarihinde yeniden Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine seçildi. 22 Ekim 2007'de Tülay Tuğcu'nun yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Anayasa Mahkemesi Başkanlığına seçildi. 10 Şubat 2015 tarihinde, yaş haddinden emekliliğine 1 ay kala kendi isteğiyle emekli olmuştur.

Millet İttifak’nın Cumhurbaşkanı adayı olduğu ileri sürülen Hakim Kılıç Kimdir? Nerelidir, kaç yaşındadır?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem