Yılmaz Erdoğan Kimdir?

Yılmaz Erdoğan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Yılmaz Erdoğan Kimdir?

YILMAZ ERDOĞAN KİMDİR?

Yılmaz Erdoğan, 4 Kasım 1967 tarihinde Hakkâri'de Nazım Erdoğan ve Süheyla Erdoğan'ın ortanca oğulları olarakdünyaya gelmiştir.

Anadolu Ateşi dans topluluğunun kurucusu Mustafa Erdoğan'ın küçük kardeşi, ses sanatçısı Deniz Erdoğan'ın ağabeyidir. İlk ve ortaokulu bitirdikten sonra Ankara Aydınlıkevler Lisesi'ne devam eden Erdoğan, lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni kazanmıştır. Eğitim hayatını yarıda bırakarak Ferhan Şensoy'un Nöbetçı Tiyatro kadrosuna katılmıştır.

ÖZEL HAYATI:

Erdoğan ilk evliliğini, 1993-1998 yılları arasında Sanem Oktar ile yapmıştır. Bu evliliğinden 1996 doğumlu Berfin Erdoğan isminde kızı vardır.

2006 yılında ikinci kez nikah masasına oyuncu Belçim Bilgin ile oturmuştur. Çiftin bu evliliğinden de  2010 doğumlu Rodin Erdoğan isminde oğlları vardır. Çift, 2018 yılında boşanmıştır.

ROL ALDIĞI FİLMLER:

Siyabend ile Heco, Vizontele, Vizontele Tuuba, Organize İşler, Neşeli Hayat, Çok Filim Hareketler Bunlar, Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde, Gergedan Mevsimi, Kelebeğin Rüyası, Pek Yakında, The Water Diviner,  8 Saniye, Bana Masal Anlatma, Ekşi Elmalar, Belediye reisi

YÖNETMEN VE SENARİST OLDUĞU FİLMLER:

Organize İşler 2: Sazan Sarmalı    

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Olacak O Kadar, Umut Taksi, Haşlama Taşlama, Yaseminname, Bir Demet Tiyatro   

ROL ALDIĞI OYUNLAR:

Kadınlık Bizde Kalsın, Otogargara, Cebimde Kelimeler, Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?,  Bana Bir Şeyhler Oluyor, Haybeden Gerçeküstü Aşk, Çok Güzel Hareketler Bunlar, Hanımhanımcık, Çok Güzel Hareketler 2       

KİTAPLARI:

Feriştah'ın Fentezileri, Cebimde Kelimeler, Otogargara, Hijyenik Aşklar, Anladım, Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar, Hüzünbaz Sevişmeler, Kadınlık Bizde Kalsın, Kayıp Kentin Yakışıklısı, Laz Bakkal ile Tombalak, Bana Bir Şeyhler Oluyor, Sahiler Düş Düşler Sahi   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi