Yıldıray Şahinler Kimdir?

Ferhat ile Şirin dizisinin oyuncularından Yıldıray Şahinler kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Yıldıray Şahinler Kimdir?

YILDIRAY ŞAHİNLER KİMDİR?

Yıldıray Şahinler, 7 Şubat 1968 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir.

1986 yılında henüz 18 yaşındayken İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosuna girmiş ve uzun yıllar görev yapmıştır. Pek çok tiyatro oyunda rol almıştır. Tiyatro dışında kamera karşısına da geçerek sinema ve dizi filmlerde oynamıştır. 2007 yılı başında İstanbul Halk Tiyatrosu adlı tiyatro grubunun kurucuları arasında yer almıştır. 2014 sonbaharında Kanal D'de başlayan Hayat Yolunda dizisinde Tayfun Kuzu karakterini canlandırmıştır. İçerde dizisinde Hasan Alyanak karakterini canlandırmıştır. Ardından Ufak Tefek Cinayetler  adlı dizide Mehmet karakterine hayat vermiştir.

ÖZEL HAYATI:

Oyuncu, 1997 yılında ilk evliliğini Yeşim Koçak ile yapmıştır.

Şahinler, 2015 yılında Gizem Şahinler ile dünyaevine girmiştir. Çiftin, Aksel Şahinler adında oğulları vardır.

ÖDÜLLERİ:

Afife Tiyatro Ödülleri, 2004, Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Salı Ziyaretleri

Sadri Alışık Ödülleri, Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Salı Ziyaretleri

ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI:

İhtiyar Balıkçı ve Deniz, Doğum günü Partisi, Alevli Günler, Gagarin Sokağı, Vişne Bahçesi, Tozlu Çizmeler, Can Tarlası, Barut Fıçısı, Belden Aşağı Vurmak, Salı Ziyaretleri, Gılgameş, Midasın Kulakları, Opla Zonun Dramı, Suç Ve Ceza, Kuyruklu Yıldız Altında, Askerliğim, Çıkmaz Sokak Çocukları, İlk Gençliğim, Theope, Kırmızı Pabuçlar, Genç Osman 

YÖNETTİĞİ OYUNLAR:

İhtiyar Balıkçı ve Deniz, Bezirgan, Doğum günü Partisi, Alevli Günler, Barut Fıçısı 

FİLMOGRAFİSİ:

Gemide, Laleli'de Bir Azize, Anne Babamla Evlensene, Ti Show, Yerim Seni, Oğlum Adam Olacak, Gülşen Abi, Hastane, Son Söz Sevginin, Ayaşlı ve Kiracıları, Elveda Rumeli, Avrupa Yakası, İntikam, Kayıp, Ulan İstanbul, Hayat Yolunda, İçerde, Ufak Tefek Cinayetler 

Usta oyuncu şu an gösterimde olan 7. Koğuştaki Mucize filminde rol almıştır. Ayrıca Ferhat ile Şirin dizisinde yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi