Yazar Ayşe Erbulak Kimdir?

Yazar Ayşe Erbulak kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkındaki tüm detaylar...

Yazar Ayşe Erbulak Kimdir?

AYŞE ERBULAK KİMDİR?

Ayşe Erbulak Özgürdal, 6 Ocak 1957 tarihinde dünyaya gelmiştir. Türk yazar, oyuncu ve gazetecidir. Altan Erbulak ve Altan (Aşkın) Erbulak'ın aynı isimli kızıdır. 16 yaşında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarını kazandığında Cüneyt Gökçer'in önerisi ile mahkemeye başvurup adını Ayşe olarak değiştirmiştir.

Yazar Ayşe Erbulak Kimdir?

KARİYERİ:

Ayşe Erbulak bir süre sonra Ankara Üniversitesi'ni bırakıp İstanbul Belediye Konservatuvarı'na girmiştir. Ancak babası Altan Erbulak'ın diğer mesleği olan gazeteciliğe merak sarınca mezun olmadan konservatuvardan ayrılmıştır.

Güneş Gazetesi, Günaydın Gazetesi ve Sabah Gazetesi'nde çalışmıştır. İlk profesyonel sahne deneyimini 1987 yılında Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nda Seçimler oyununda babası Altan Erbulak ile yaşamıştır.

Ayşe Erbulak hayatının 12 yıllık bir dönemini Norveç'te geçirmiştir. Trondheim'da 12 yıl boyunca bir yandan çalışıp bir yandan da gıda üzerine eğitim almıştır. Norveç'te Gül (Smile) adını verdiği kahveyi açmıştır.

Bir gün Norveç'te Skatval Tiyatrosu'nun ''Üç kadın oyuncu aranıyor'' ilanını görüp bu ilana başvurmuş ve orada 15 ayrı skeçten oluşan bir kabarede rol almıştır. Ardından Stjördal Tiyatrosu'na geçiş yapmıştır.  2010 yılında Stjördal Tiyatrosu ile birlikte Türkiye'ye gelip Tiyatro Festival'inde Norveççe oynamıştır. Bir dönem ise Norveç'te stand up gösterisi yapmıştır.

Türkiye'ye döndükten sonra stand up gösterilerine ağırlık veren Ayşe Erbulak; Metin Zakoğlu Cafe Theatre, Lush Kabare, BKM Mutfak Sahne, Hayal Kahvesi gibi birçok yerde stand up gösterisi ile sahneye çıkmaktadır. Ayşe Erbulak, Türkiye'ye dönünce TRT'de 200 bölüm canlı yayında Anne-Çocuk programını sunmuştur. 2011 yılında Pis Yedili dizisinde rol alarak ekranlara dönmüştür. Tiyatro'ya geri dönüşü ise Emre Kınay'ın tiyatrosu olan Duru Tiyatro'nun Nafile Dünya oyunu ile olmuştur.

Yazar Ayşe Erbulak Kimdir?

Yazarlık dönemi:

Polisiye romanlara her zaman merakı olan Ayşe Erbulak, eşi Willy Bang'in yönlendirmesi ve oğlu Dağhan Külegeç'in büyük desteği ile ilk kitabı Çok Şekerli Ölüm'ü yazmıştır. Bu kitap Hafiye Karılar adını verdiği üçlemenin ilk kitabıdır. Yoğun ilgi gören Çok Şekerli Ölüm'ün hemen ardından serinin ikinci kitabı Limonî Ölüm'ü ve üçüncü kitabı olan Ödüllü Ölüm'ü yazmıştır. Son kitabı olan Dokuz Oda Cinayetleri ise 2014 yılında piyasaya çıkmıştır. 

Erbulak Evi:

Ayşe Erbulak babası Altan Erbulak'ın izinden giderek 2014 yılının Ekim ayında eğitim vermeye başlamak üzere oğlu Dağhan Külegeç ve eşi Özden Özgürdal ile birlikte Erbulak evi'ni açmıştır.  Erbulak Evi oyunculuk ve yazarlık alanlarında eğitim verecektir. Eğitmenler arasında Ayşe Erbulak, Dağhan Külegeç ve Özden Özgürdal'ın yanı sıra Özen Yula gibi sanatçılar bulunmaktadır.

ÖZEL HAYATI:

19 yaşında Rıza Külegeç ile evlenmiştir. Bu evlilikten oğlu oyuncu Dağhan Külegeç dünyaya gelmiştir. İş nedeniyle tanıştığı Willy Bang ile evlenip Norveç'e yerleşmiştir. Eşini kaybettikten sonra tekrar Türkiye'ye yerleşmiştir. 

Erbulak, 15 Nisan 2015 tarihinde Özden Özgürdal ile evlenmiştir.

Yazar Ayşe Erbulak Kimdir?

OYNADIĞI OYUNLAR:

Seçimler, Fermanlı Deli Hazretleri, Palyaço Prens, Skatval Tiyatrosu, Stjördal Tiyatrosu, Nafile Dünya, Sersem Kocanın Kurnaz Karısı    

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Aşkın Halleri, Baba Bana Reyting Al, Pis Yedili, Hoştanlı Kalaylı Saray

KİTAPLARI:

Çok Şekerli Ölüm, Limoni Ölüm, Ödüllü Ölüm, Dokuz Oda Cinayetleri, Anne Bak Kim Geldi ( 2015 Eylül'de)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler