Yavuz Örnek kimdir? Yavuz Örnek hakkında detaylar

Nuh tufanı hakkındaki iddialarıyla gündeme gelen Yavuz Örnek kimdir nerelidir hangi okullarda eğitim almıştır? İşte bilinmeyenler

Yavuz Örnek kimdir? Yavuz Örnek hakkında detaylar

TRT'nin canlı yayın programında, Nuh tufanı ve Hz. Nuh'un cep telefonu, insansız hava aracı ve füze kullandığı sözleriyle tartışılan akademisyen Yavuz Örnek hakkında detaylı bilgi burada...

YAVUZ ÖRNEK KİMDİR?

Akademisyen olan Dr. Yavuz Örnek, aslen İspir'lidir. 1958 yılında Erzurum'da dünyaya geldi. İlköğretim eğitimini Petekli köyünde, ortaokul ve lise eğitimini Kocaeli Gebze'de yapmıştır. Üniversite eğitimini ise 1977-1981 yıllarında Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi Kimya Bölümü'nde yapan Örnek, 1983 yılında Van Yeni Yüzyıl Üniversitesinde asistan olarak görev almış ve aynı zamanda yüksek lisans yapmıştır. 1990 senesinde ise Amerika’ya giden Örnek, New York Syracuse Üniversitesi’nde ve Washington American Üniversitesinde Doktora çalışmalarını sürdürmüştür. 2010 yılında Türkiye’ye dönüş yaparak İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü’nde Yrd. Doç. Dr. olarak göreve gelene Örnek halen bu görevini sürdürmektedir. Yavuz Örnek Yosun kimyası, ilaç sentezi, meteor organik kimyası üzerine teorik ve deneysel çalışmalar gerçekleştirmiş ayrıca Tufan’ı ilk kez bilimsel olarak incelemeye başlamıştır. Örnek’in kişisel internet sayfasında üniversite sınavlarına girip de başarılı olanlardan lise diploması aranmaması gerektiğini savunan makaleleri dikkat çekiyor. Evli ve iki çocuk babasıdır.

KADIN HAKLARINA KARŞI ŞERİAT NİKAHI!

Türkiye’nin önemli üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Örnek, kadın haklarının sınırları belli olmayan müphem bir ifade olduğunu savunarak, “Kadın hakları Yahudilerde en üst düzeydedir. Belki bunun için yaygınlaştırılmaktadır. Başlangıçta iyi gibi görülen bu uygulamanın bakın zamanla aileleri nasıl yıktığına bizzat şahit olacağız. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de boşanmalar hızla artmaktadır. Zaman içinde boşanmalar artınca ve erkekler servetlerinin ellerinden kayıp gittiğini görünce bir çözüm arayacaklar. Türkiye’de bu çözümü bulmak çok basit, şeri nikâh” ifadelerini kullanmıştı.

HZ. NUH CEP TELEFONUYLA OĞLUNU ARADI

2017 yılında Destanların Sultanı: Tufan 46 katlı gemi isimli kitabında yer alan Nuh tufanı hakkındaki yazılarıyla dikkat çekmiştir. Yavuz Örnek'i kamuoyunun gündemine taşıyan olay TRT'de Pelin Çift'in sunduğu Öteki Gündem programı oldu. Canlı yayında kitabından ve Nuh tufanı üzerine yaptığı araştırmalardan bahseden Örnek, inanılmaz iddialarda bulundu. Örnek, Nuh tufanı sırasında insan ve hayvanları gemisinde toplayarak yaşamın devamını sağlayan peygamber Hz. Nuh'un o dönemde cep telefonu, insansız hava aracı kullandığını söyledi. İddialarının hep bilimsel kanıtlara dayandığını belirten Örnek, Nuh tufanı sonrasında da gemiden güvercin yollanmadığını, uçan bir insansız hava aracı İHA gönderildiğini iddia etti.


HZ. NUH VE ÜST DÜZEY TEKNOLOJİ

Yavuz Örnek, Hz. Nuh’un gemisinin üst düzeyde bir teknolojiye sahip olduğunu hatta gemide kullanılan çeliğin günümüz şartlarında bile bulunmadığını iddia etmiştir. Geminin bugün dahi bilmediğimiz bir çok teknolojik özelliğe sahip olduğunu canlı yayında anlattı. Akademisyen, program sunucusu ve diğer konuğu şaşkına çeviren açıklamalarını ispat etmeye çalıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi