Yasemin Hadivent Kimdir?

Yasemin Hadivent kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Yasemin Hadivent Kimdir?

YASEMİN HADİVENT KİMDİR?

Yasemin Hadivent, 6 Haziran 1982 tarihinde Bulgaristan'da dünyaya gelmiştir. Hadivent'in annesi Bulgaristan Türklerinden, babası ise İran Azerilerindendir. Soyadı Farsça kökenlidir ve ‘yol gösterici, mürşid anlamına’ gelmektedir. Bir kız kardeşe sahip olan Hadivent babasını dokuz yaşındayken kaybetmiştir.

KARİYERİ:

Yurdaer Doğulu bale okulunda bale eğitimi almış fakat çocukken kalbinde oluşan rahatsızlıktan dolayı çok sevdiği baleyi bırakmak zorunda kalmıştır. İlkokul, lise ve lisenin bir bölümünü Amerika'da okuyan Yasemin Hadivent, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitimi almıştır. 

Profesyonel oyunculuk kariyerine ilk adımını 2003 yılında Rabia dizisindeki “Rum kızı Aliki” karekteri ile atmıştır. Ardından Deli Duran adlı bir sit-comda “Prenses Cazibe” karakterini oynamıştır. Türkiye'nin Yıldızları adlı oyunculuk yarışmasında birinci olmuştur. İlk başrolünü Gökhan Özen'le paylaştığı Sevda Çiçeği dizisinde “Fırtına Leyla” karakteriyle hafızalara kazınmıştır.

Sevda Çiçeği'ndeki başarısından sonra Ruhsar isimli dizinin formatındaki senaryosunu Gani Müjde'nin yazmış olduğu Cem Kılıç'la başrolünü paylaştıkları Hayal ve Gerçek TV diziside Hayal karakterine hayat vermiştir. Müzik ve dans alanında da oldukça başarılı olan Yasemin Hadivent Med Yapım'ın yapımcılığını üstlendiği Buzda Dans adlı TV programında eski millî futbolcu İlhan Mansız'la finale kalarak ikinci olmuştur. 

Elli yedi ünlü kadınla birlikte 8 Mart 2012 Dünya Kadınlar günü kapsamında kadına şiddete dikkat çekmek için yapılan "Her Ses Bir Nefes" isimli sosyal sorumluluk projesinde yer almıştır.

FİLMOGRAFİSİ:

Rabia, Cennet Mahallesi, Deli Duran, Sevda Çiçeği, Selena, Hayal ve Gerçek, Arka Sıradakiler, Ekip 1 - Nizama Adanmış Ruhlar, Kuzey Yıldızı İlk Aşk  

YER ALDIĞI PROJELER:

Muhabbet Kart (Reklam | Mustafa Sandal ile), Ulaş Can AY (Affet klibi) 2004, “Türkiye’nin Yıldızları” (Yarışma 1.cisi) (2005), Buzda Dans (ShowTV Yarışma 2.cisi) (2007), “Ayıp Ettik” Tiyatro Oyunu - Havva ve Katerina (2009), “Bizden Söylemesi” (ATV Güncel Program Sunucusu) (2009), ''Keremcem ( İmtihan klibi )(2009), ''TvDergi (Güncel Program Sunucusu) (2013-2014)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler