Vedat Muriqi (Muriç) kimdir?

Fenerbahçe'ye transfer olan Vedat Muriqi (Muriç) kimdir? İşte hakkındaki tüm detaylar...

Vedat Muriqi (Muriç) kimdir?

Çaykur Rizespor'da gösterdiği performansla transfer döneminde Galatasaray ve Fenerbahçe'yi birbirine düşüren Vedat Muriqi kimdir? Kaç yaşındadır? Hangi takımlarda forma giymiştir? İşte detaylar...

VEDAT MURİÇ KİMDİR?

24 Nisan 1994 yılında Kosova'nın Prizren kentinde dünyaya gelen Vedat Muriç, santrafor bölgesinde oynamaktadır.

1,94 boyundaki oyuncu, sol ayağını kullanmaktadır.

KF Liria Prizren takımının altyapısında futbola başlayan Muriç, ardından KF Teuta, KS Besa Kavajë takımlarında forma giymiştir. 2014 yılına bedelsiz olarak Giresunspor'un yolunu tutan Muriç'in Türkiye macerası da böyle başladı.

Fiziğine oranla atik bir görüntü çizen Muriç, Karadeniz ekibi ile çıktığı 69 maçta 23 gol 4 asistlik performans sergilemiştir.

2016 yılında yılında Süper Lig ekiplerinin dikkatini çeken Muriç için Gençlerbirliği devreye girmiş ve Kırmızı-Siyah'lı formayı Kosovalı oyuncuya giydirmiştir.

Gençlerbirliği ile gösterdiği performansın ardından Çaykur Rizespor'a transfer olmuş, kariyerinde asıl patlamayıda burada yapmıştır. Çaykur Rizespor forması ile geçtiğimiz sezon 17 gol kaydeden Muriç'in adı Galatasaray ve Fenerbahçe ile anılmaya başlayınca Rizespor kulübü başkanı da transferi için 10 Milyon Euro gibi bedel istediklerini ifade etmişti.

Uzun süren transfer dedikoduları sonrasında Vedat Muriç açıklama yayınlayarak takımda kalacağını açıklasada, Fenerbahçe Kulübü oyuncuyu ve kulübü ikna ederek transferi tamamladığını açıkladı.

Fenerbahçe Vedat Muriqi transferini bu video ile açıkladı:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi