Ümit Kocasakal kimdir? Ümit Kocasakal CHP'ye aday mı?

İstanbul Barosu eski başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal CHP Genel Başkan adaylığını açıkladı. Parti dışından bir isim olarak dikkat çeken Eski baro başkanı olan Ümit Kocasakal kimdir? İşte detaylar

Ümit Kocasakal kimdir? Ümit Kocasakal CHP'ye aday mı?

İstanbul Barosu'nda bir dönem başkanlık görevini yürüten Prof. Dr. Ümit Kocasakal'ın Cumhuriyet Halk Partisi'nin 36. Olağan Genel Kurulu'ndan adaylığını açıklayarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip oldu. Peki Ümit Kocasakal kimdir, geçmişte neler yapmıştır? İşte detaylar...

ÜMİT KOCASAKAL KİMDİR?

Hukukçu olan Ümit Kocasakal, 11 Mayıs 1966'da Almanya'nın Köln şehrinde dünyaya geldi. Kocasakal 2010-16 yılları arasında İstanbul Barı başkanlığı yaptı.

Babası Sinoplu, annesi Gümülcine göçmeni olan Ümit Kocasakal'ın çocukluk ve gençlik yılları Sarıyer Büyükdere'de geçti.  lise eğitimini Galatasaray Lisesi'nde 1986'da yılında tamamladıktan sonra üniversite eğitimini de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.



Bir dönem avukatlık yapmasının sonrasında 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku asistanı oldu. Kocasakal 200 yılında yazdığı Karapara Aklama Suçu teziyle doktor ve 2005'te de AB Ceza Hukukunun Esasları çalışmasıyla doçent ünvanı aldı. Bazı üniversitelerde eğitim verdi. Bir çok makale ve yazısı yayınlanırken  halen Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde “Ceza ve Ceza Usul Hukuku Ana Bilim Dalı” başkanlığı görevini sürdürmekte ve öğretim üyeliği yapmaktadır.

Fransızca da bilen Kocasakal 7 Kasım 2010'da yapılan İstanbul Barosu seçimlerinde başkanlığa seçilerek 3 dönem üst üste bu görevi yürütüp 23 Ekim 2016'daki seçimde aday olmamıştır.  23 Ekim 2016 tarihi itibarıyla Türkiye Barolar Birliği delegesidir. Ayrıca kendisi Yeditepe Üniversitesinde Ceza Hukuku derslerini vermektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi