Uğur Akkuş Kimdir?

Uğur Akkuş kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Uğur Akkuş Kimdir?

UĞUR AKKUŞ KİMDİR?

1984 yılında dünyaya gelen Uğur Akkuş, Dede Halil İbrahim Akkuş' un büyük dedeleri Semerkant'ın Horasan bölgesinden gelerek Anadolu'ya yerleşmiş, çiftçilik ve tarımla iştigal etmişlerdir. Büyükanne Suudi Arabistan kökenli Rıfai ailesi mensubu Arap asıllı bir Seyyide'dir. Baba Mahmut Akkuş, Arap asıllı bir anne ve Türkmen bir babanın oğlu olarak dünyaya gelmiş, Mardin merkeze yerleşmiş ve ilk ticari hayatına babasının çiftçilik ve ziraat işlerini kardeşlerine bırakarak, Mardin kapalı çarşısında (Toptancılar çarşısı) kumaş toptancısı olarak başlamıştır.

EĞİTİMİ VE KARİYERİ:

Uğur Akkuş, eğitimine Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde başlamış, Almanya Essen-Duisburg Üniversitesi'nde devam etmiş fakat  üniversite hayatına ara verere,  ticarete atılmıştır. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Kuveyt İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, Suudi Arabistan İş Konseyi Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş, Türk Amerikan iş Adamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği görevinde bulunmuş, KUVİD Derneği Kurucu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. İstanbul Boğaziçi Eğitim ve Kültür Vakfı, Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelik görevi halen devam etmektedir.

Akkuş, A & S Yatırım Holding 'in Kurucu Başkanlığını yapmaktadır. A & S Yatırım Holding, bünyesinde; Gayrimenkul – İnşaat, Finans ve Varlık Yönetimi, Yatırım Danışmanlığı, İhracat, Turizm, Enerji, Eğitim, Medya ve Perakendeciliğin olduğu, başkan Uğur Akkuş'un temelini attığı, kuşaktan kuşağa aktarılan ticari bilgi birikimiyle 4 ülkede 18 şirketin toplamından oluşmuş, yabancı ortaklı bir Türk şirketidir.

İş adamı Akkuş, iyi derecede İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça bilmektedir. 

ÖZEL HAYATI:

Uğur Akkuş ilk evliliğini Gonca Derin Sağlam ile yapmıştır. Çiftin bu evliliğinden iki çocuğu vardır. Çift 2018 yılında boşanmıştır.

Akkuş, 2019 yılında Ebru Şallı iel dünyaevine girmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler