Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay kimdir?

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay kimdir sorunun cevabı haberimizde.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay kimdir?

AYM, Can Atalay ile ilgili kararını açıkladı. Can Atalay'ın kim olduğu ve öz geçmişi araştırılıyor. Can Atalay'a dair bilgiler haberimizde.

AYM, Can Atalay'ın seçilme hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı yönlerinden hak ihlali olduğuna karar verdi. Peki, Can Atalay kimdir?

Can Atalay kimdir?

24 Mart 1976 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Atalay, avukat olarak meslek yaşantısını sürdürmekte.

Türkiye İşçi Partisi çatısı altında siyaset yapmakta olup, 2023 yılında yapılan genel seçimde Hatay'dan milletvekili adayı gösterildi. Atalay, Türkiye İşçi Partisi'nden 28. dönem milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi.

can-atalay-kimdir-1.jpg

Soma Faciası, Adana öğrenci yurdu yangını, Çorlu tren kazası, Ermenek maden kazası gibi davalarda avukatlık yaptı. Yine Gezi Parkı olaylarında Taksim Dayanışması’nın avukatlık görevini üstlendi.

Gezi Parkı davasında yargılanmış olup 2022'de 18 yıl hapis cezası aldı. Milletvekili seçilmesi dolayısıyla "tahliye" başvurusunda bulundu. Başvurusu Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından oy birliğiyle reddedildi. Karara yaptığı itiraz ise Yargıtay 4. Ceza Dairesi tarafından oy çokluğu ile kabul görmedi. Atalay, son olarak hak ihlaline uğradığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuru gerçekleştirmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler