Tuncer Akşener Kimdir?

Meral Akşener'in eşi Tuncer Akşener kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Tuncer Akşener hakkındaki tüm detaylar...

Tuncer Akşener Kimdir?

TUNCER AKŞENER KİMDİR?

Tuncer Akşener, ODTÜ'de öğrenim görürken siyasetle ilgilenmiştir. Tuncer Akşener 1956 ylında İzmit'te doğmuştur. Kişisel yaşamını büyük ölçüde kamuoyundan uzak tutmayı tercih eden bir kişidir. Eğitimini ODTÜ'de tamamlayan Tuncer Akşener, gençlik yıllarında siyasi faaliyetlerle ilgilenmiştir.

Eşi Meral Akşener bir röportajında; “Tuncerlerin eviyle bizimki aynı bahçenin içinde iki evdi. Sene 1974’tü. Evi yerleştirmiştik. Çok yağmur yağıyordu. Ben pencereden dışarı bakıyorum. Bahçeyi su başmış, bir genç paçalarını sıvamış, çıplak ayakla suyu süpürüyor. Ben bakarken, eşim kafasını kaldırdı, ilk defa öyle gördük birbirimizi." açıklamalarında bulunmuştur.

ÖZEL HAYATI:

Tuner Akşener, 1980 yılında Meral Akşener ile hayatını birleştirmiştir. Çiftinin bu evlilikten Fatih Akşener adında bir oğulları vardır.

Tuncer Akşener Kimdir?

EŞİ MERAL AKŞENER İLE NASIL TANIŞTILAR?:

Meral Akşener eşi ile ilk görüşte aşık olduklarını söyleyerek tanışma yıllarını şu sözlerle özetlemiştir: "İlk görüşte vurulmuşuz. O da ODTÜ'deydi. Hazırlık biri bitirmiş gelmişti. Birbirimize ilan-ı aşk etmiştik. O bana çok güzel mektuplar, şiirler yazardı. Hâlâ saklarım. Çiçek gönderirdi. Ben ise ona solcuların ne kadar kızdığı eser varsa Safahat'ı, Necip Fazıl'ı gönderirdim. Tuncer, sıkı Maocuydu. Eylemlere katılırdı, Perinçek'in gazetelerini dağıtırdı. Hızlı solcuydu yani. Arkadaşlığımız siyasi tartışmalarla başladı. Evlenmeden onu sağcı yaptım." demiştir.

Türk siyasetinin güçlü kadınlarından olan Akşener evlenme sürecinde yaşadıkları zorluklara değinerek, “Biz okurken nişanlanmayı istedik, iki aile de karşı çıktı. Karşılıklı grevler yaptık. Tuncer evden kaçtı. İzini kaybettirdi. Gittiği yeri kimseye söylemedi. Orası hâlâ meçhuldür. Ben de sofraya küsmüştüm. 15 gün yemek yemedim. Sonuçta benim okul bitmeden nişanlanmama izin vermediler.” demiştir.

Tuncer Akşener Kimdir?

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler