Tuğba Özay Kimdir?

Tuğba Özay kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Tuğba Özay Kimdir?

TUĞBA ÖZAY KİMDİR?

Nihal Tuğba Özay,10 Şubat 1978 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Aslen Trabzonludur. Annesi ise Antalyalıdır. Babası şair, annesi ise öğretmendir.

Ortaöğrenimini Fenerbahçe Lisesi'nde tamamlamış, ardından Haliç Üniversitesi Konservatuvar ve Tiyatro Bölümü'nü kazanarak kaydolmuştur.

Özay, Başlangıçta yelkencilik ve yüzme spor dallarına ağırlık vermiş, sonradan Fenerbahçe voleybol as takımında 5 yıl voleybol oynamıştır.

Mankenliğe 1994'te bir Vakko defilesi ile başlamıştır. Aynı "Sonradan Görmeler" televizyon dizisinde bir yüzme hocası rolü oynamıştır.

1995'te Miss Model of Turkey seçilmiş, ardından Miss Model of the World yarışmasında ikinci seçilmiştir. Aynı yarışmada en iyi vücutlu model ödülünü de almıştır. 1996'da Paris'te kısa bir modellik kariyerine başlamış ise de, Türkiye'ye dönmüş, aynı yıl Avrupa Yılın Manken-Modeli seçilmiştir.

1996 sonrası kariyeri:

1997'de Mahsun Kırmızıgül ile "Hemşerim" TV dizisinde oynamış, "Aynalı Tahir" TV dizisinde bir yardımcı rol üstlenmştir. 1998'de bir özel TV kanalında otomobil dünyası temalı bir program sunmuştur. 1999'de "Çiçek Taksi" TV dizisinde oynamıştır. Sonraki yıllarda, "Zehirli Çiçek", "Yapayalnız" ve "Bizim Otel" gibi TV dizilerinde önemli roller almıştır. Mehmet Ali Erbil ile Çarkıfelek programını sunmuştur. 2001 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde en iyi manken-model seçilmiştir. Ferhan Şensoy'un sahneye koyduğu "Dün Gece Ormanda Çok Komik Bir Şey Oldu" oyununda rol almıştır. Abdullah Şahin tiyatrosunda adını kendisinin koyduğu Tanıştırayım Burası Türkiye adlı oyunda yer almıştır. Özay, "Dekolte" ve "Melekler Evi" adlı müzik eğlence programları sunuculuklarının yanı sıra, Fısıltı Dergisi, Zeyn Ayakkabı, Jandarma Güçlendirme Vakfı, Sabah Gazetesi, Star Live Dergisi, Schlafgut, Burda Dergisi reklam filmlerinde rol aldı. Ayrıca 1994'te Nuray Hafiftaş ve Ufuk Bigay'ın, 1995'te Alihan ve Gökhan Güney'in, 1997'de Mahsun Kırmızıgül'ün, 1998'de Ferhat Güzel'in kliplerinde rol alan Özay, Yaşar Günaçgün, Selami Şahin, Arto ve Demet Akalın'ın kliplerinde de oynamıştır.

2003 yılında Tuğba Özay'la Fitness adlı Aerobik VCD ve DVD'sini yaptı. Kısa bir süre sonra kariyerindeki 10 yıl anısına Best of Tuğba Özay kataloğunu hayata geçirmiştir. Katalogdan elde edilen gelirle Tuğba Özay, Ankara Çubuk'da hortum felaketinde yıkılan köy okulunu yeniden yaptırmıştır.

Ağustos 2007 - Ocak 2008 tarihleri arasındaki hapishane günlerinin anılarını, Doğan Kitap'la anlaşarak Haziran 2008'de "Bedel" adı altında kitaplaştırmıştır.

2010 yılında ilk albümü Armoni, 2011 yılında ikinci albümü Üç Nokta yayınlanmıştır.

2016 yılında üçüncü albümü Pes Etme yayınlanmıştır. Ardından albümün çıkış şarkısı Pes Etme'nin klibi YouTube'da, 1 Ağustos tarihinde yayınlanmıştır.

ÖZEL HAYATI:

Güzel manken / oyuncu, 12 Mayıs 2009 tarihinde İtalya'nın Milano kentinde İtalyan iş adamı Ludovic Fattizzo ile dünyaevine girmiştir. Çift, 4 yıl sonra boşanma kararı almış fakat 6 yıl sonra 2015 yılında boşanabilmiştir.

Özay geçmişte, Mert Tuğberk Bora, Akın Büyükoğlu, Baran Süzer, Kürşat Yılmaz gibi isimlerle aşk yaşamıştır.

ALBÜMLERİ:

Armoni, Üç Nokta, Pes Etme   

ROL ALDIĞI FİLMLER VE DİZİLER:

Sonradan Görmeler, Sensiz İki Gün, Hemşerim, Aynalı Tahir, Çiçek Taksi, Zehirli Çiçek, Bizim Otel, Yapayalnız, Dadı, Paşalı, Karalıkta Makyaj, Dövme, Saddam'ın Askerleri: Kara Güneş, Karabulut, İblis: Cadı Kanı, Dartonlar ve Laz Kit, İşler Güçler, Trophy Türk, Ben Burdan Atlarım, Pardon Bekar mısınız?, Avanak Dedektör, Survivor 2016   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi