Taylan Kümeli kimdir?

Taylan Kümeli'nin kim olduğu ve öz geçmişine dair bilgiler merak ediliyor. Detaylar haberimizde.

Taylan Kümeli kimdir?

Uzman diyetisyen Taylan Kümeli'nin kim olduğu ve geçmişine ilişkin olarak bilgiler araştırılıyor.

Taylan Kümeli'ye dair bilgiler şu şekilde;

Taylan Kümeli kimdir?

1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden başarıyla mezun oldu.

ODTÜ Gıda Mühendisliği Fakültesi'nde "Gıda Katkı Maddelerinin İnsan Sağlığına Etkileri" adlı çalışmasıyla uzman diyetisyen ünvanını aldı. Yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli hastane ve kurumlarda uzman diyetisyen olarak görev alarak akademik kariyerini şekillendirdi.

2000 yılında, klinik diyetisyenlik çalışmalarını sürdürdüğü dönemde kendisine ait beslenme ve danışmanlık merkezini kurdu. Kilo kontrolü, hastalıklarda beslenme, hamile-emziren beslenmesi, yaş gruplarına göre beslenme, fonksiyonel besinler konularında binlerce danışana danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.

Klinik diyetisyenlik çalışmalarının yanı sıra, "Sentez Diyeti - 1/2", "Hayatın Sağlıklı Yanı", "Kadınlık Yolculuğunda Beslenme", "0 - 18 yaş beslenmesi", "Lezzetin İnanılmaz Hafifliği", "Taylan Kümeli’den Püf Lokmaları" ve "Taytay’ın Beslenme Çantası" gibi kitaplar yazmıştır.

Türkiye ve dünya genelinde yayınlanan binlerce makalesi, katıldığı bilimsel içerikli beslenme konulu konferanslar, seminerler ve workshop'lar ile dikkat çekmiştir.

2015 yılında başlattığı "Kids in the Kitchen" adlı proje, 5-11 yaş grubu çocuklara yönelik sağlıklı beslenme atölyelerini içermektedir ve MEB bünyesinde "Mutfaktaki Çocuklar" adıyla devam etmektedir.

Uzun yıllar boyunca TV8, NTV, ATV gibi ulusal kanallarda kendi programlarını yapmış ve şu anda Bein Gurme TV Kanalı'nda yayınlanan "Taylan Kümeli’den Püf Lokmaları" adlı programı ile izleyicilerle buluşmaktadır.

Yıllarca Milliyet ve Sözcü gazetelerindeki "Taylan Kümeli’den Püf Lokmaları" köşesinde yazıları yayınlanmış, şu anda ise Cumhuriyet Gazetesi Cumartesi ekinde yazmaya devam etmektedir.

Taylan Kümeli, bilgi ve değerlendirmelerini sosyal medya üzerinden aktif şekilde takipçileriyle paylaşmaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler