Tarkan Gözübüyük Kimdir?

Tarkan Gözübüyük kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Tarkan Gözübüyük Kimdir?

TARKAN GÖZÜBÜYÜK KİMDİR?

Tarkan Gözübüyük, 15 Temmuz 1970 tarihinde  Erzurum'da dünyaya gelmiştir.

Bursa'da büyüyen Gözübüyük, 14 yaşında bas gitarla tanışmıştır.  Lise yıllarında katıldığı rock gruplarıyla ve Bursa Anadolu Lisesi okul orkestrası ile çeşitli konser ve festivallerde sahneye çıkmıştır.  Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi'nde dört yıl caz eğitimi almıştır.

KARİYERİ:

1987'den bugüne bas gitaristi olduğu Pentagram'ın yerli ve yabancı plak şirketleriyle yayınladığı toplam altı albüm yapımında ve birçok konser etkinliğinde yer almıştır. Bu süre içinde Şebnem Ferah, Mor ve Ötesi, Teoman, Nazan Öncel, Turgut Berkes, Demir Demirkan, Knight Errant, Athena gibi grup ve sanatçıların albüm çalışmalarında bas gitarist, aranjör, prodüktör ve benzeri roller üstlenmiştir. Ogün Sanlısoy'un Üç adlı albümüne de büyük katkıları olmuştur. Halen Pentagram'ın bas gitaristliğini üstlenmektedir. 30 yıldır grupta bu görevde kalmaya devam eden müzik gönüllüsüdür. Pentagram ile beraber 1 demo,2 live albüm, 6 stüdyo olmak üzere 8 kompozisyona imza atmıştır.

ÖZEL HAYATI:

23 yıldır oyuncu Janset Paçal ile birliktedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler