Tarık Solak kimdir?

Kickboks sporunun önemli ismi Tarık Solak hayatını kaybetti. Peki Tarık Solak kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir? İşte detaylar

Tarık Solak kimdir?

Türk kickboksunun öncü isimleri arasında bulunan ve uzun süredir kanser tedavisi gören Tarık Solak yaşamını yitirdi. Peki Tarık Solak kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir? İşte hakkındaki detaylar

Tarık Solak kimdir?

Aslen Yozgatlı olan Tarık Solak 1964'te Ankara'da dünyaya geldi. Ailesiyle birlikte 5 yaşındayken Avusturya'nın Brunswick şehrine göç eden Solak, kentteki sert ortamda kendisini koruyabilmek adına dövüş sanatlarına merak saldıktan sonra tekvando öğrenmeye başladı. Daha sonra kick boksta yoluna devam eden Tarık Solak ünlü bel üstü tekmeleri ile itibar kazandı.

28 yıl sporla uğraşan ve yerel spor kulübünde kova taşıyarak başlayan Solak, önce dövüş sanatı antrenörü sonra da kulüp idarecisi oldu. 20'li yaşların sonunda kick boksun uluslararası boyutunu gören Solak, 1993 yılında düzenlediği şovu ile 1700 seyirci toplayınca ilgi çekti.

Türk/Avusturyalı dövüşçüler Tibet Hamza ve Recep Saka gibi Türk dövüşçülere organizasyonlarında yer verdi. Ertesi yıl Melbourne festival salonunda 4000 kişiye Hamza-Özkan süperşovunu düzenledi.

Tarık Solak kimdir?Tarık Solak kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi