Tan Taşçı Kimdir?

Tan Taşçı kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Tan Taşçı Kimdir?

TAN TAŞÇI KİMDİR?

Tan Taşçı, 30 Ekim 1981 tarihinde Selma ve Yusuf Taşçı´nın küçük oğlu olarak Almanya'da dünyaya gelmiştir.

EĞİTİMİ VE KARİYERİ:

İlkokula Ankara Arı Koleji'nde bitirmiş, lise eğitimini ise Rauf Denktaş Lisesi'nde tamamladıktan sonra polifonik korolarda uzun süre şarkı söylemiştir. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Korosuna katılmıştır. Bunun yanında şan dersleri de almıştır.

Ardından, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera ve Şan bölümüne geçmiştir. Aynı zamanda halk müziği, sanat müziği gibi çeşitli korolarda ve devlet operasında görev almıştır. Sahne dersleri de alan Tan, "Mürüvetsiz Mürüvet" adlı Türk filminde Türk sinemasının Sultanı Türkân Şoray ile rol alma fırsatı yakalamıştır. Öğrencilik yıllarında da birçok gece kulübünde ve organizasyonlarda sahne alan Taşçı, 13 Mayıs 2005'te tümü kendi bestelerinden oluşan "Rica Ederim" adlı ilk albümünü piyasaya sürmüş ve bu albümden yayınladığı slow parçalarla tanınmıştır.

İki yıl süren ilk albüm promosyonunun ardından, Taşçı, 2. albümü olan "Sözümü Tutamadım"ı Erol Köse imzasıyla sevenlerinin beğenisine sunmuştur. Kendi şarkılarının yanında bir de Sezen Aksu ve unutulmaz besteci söz yazarı Onno Tunç eseri "Geçer"e de albümünde yer vermiştir.

24 Mayıs 2008 tarihinde "Yıldızlar Da Kayar" isimli sözü ve müziği Ferdi Tayfur'a ait olan şarkıyı yeniden yorumlamıştır. 1 Haziran 2009'da ise "İşaret" adlı 4. albümünü çıkarmış ve bu albümde de yine Ferdi Tayfur'a ait olan "Sanma Ki" adlı şarkıyı yorumlamıştır.

Sanatçı 2010 yılında Taş Yürek adlı 5. albümünü, 2011 yılında Serdar Ortaç'la beraber seslendirdiği Benim Gibi Olmayacak adlı single yayınlanmıştır. Tan 2012 yılında "İlk" adını taşıyan albümünü piyasaya sürmüştür.

Tan Taşçı 2008'de "Yıldızlarda Kayar", 2009'da "Sanma ki", 2010'da "Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun" ve 2012'de de "İmkansız" adlı şarkıları başarılı şekilde cover yapar ve verdiği röportajlarda "Yapacağım her albümde yeni bir cover şarkı koymayı düşünüyorum." şekilde demeçler vermiştir.

2013 yılında aranjör Yasin Keleş ile birlikte sözleri Aysel Gürele ait "Ara Ara" adlı şarkıyı yeniden yorumlamıştır. Sanatçı "İlk" albümünden sonra 2014 yılında önce "Bırak Beni" ve sonrasında "Ağrılı Başımız" adında iki farklı single yayınlamıştır.

ÖZEL HAYATI:

Taşçı geçmişte; Asena Atalay, Gizem Barlak, Ezgi Avcı gibi isimlerle aşk yaşamıştır.

ALBÜMLERİ:

Rica Ederim, Sözümü Tutamadım, Yıldızlar Da Kayar, İşaret, Taş Yürek, Benim Gibi Olmayacak (Single), İlk, Çanta (Ft. Catwork Remix Engineers) (Single), Ağrılı Başımız (Single), Doğum Günü, Nasıl Seveceğim (Single), Sevmek Yetmiyor Bazen 

ÖDÜLLERİ:

2009    İstanbul FM Müzik Ödülleri    En İyi Pop Erkek Sanatçı
2015    Kral Pop Tv Müzik Ödülleri    En İyi Pop Erkek Sanatçı
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi