Tamer Tuna kimdir?

Bordo mavili taraftarlar Adı Trabzonspor ile anılan teknik direktörlerden biri olan Tamer Tuna hakkındaki bilgileri araştırıyor. Peki Tamer Tuna kimdir, kaç yaşındadır, kariyeri nasıldır? İşte hakkındaki detaylar

Tamer Tuna kimdir?

Trabzonspor'da teknik direktör Eddie Newton ile yolların ayrılmasının ardından bir çok isim gündeme geldi. Bu isimlerden biri de Tamer Tuna oldu. Peki Tamer Tuna kimdir, nerelidir, kariyeri nasıldır? İşte hakkındaki detaylar

TAMER TUNA KİMDİR?

Ardahan'ın Hanak ilçesinde 1 Temmuz 1976'da dünyaya gelen Tamer Tuna, eski milli futbolcu ve teknik direktördür. 

Galatasaray altyapısında futbola başlayan Tuna, 1994 yılında as takıma çıktıktan sonra forma şansı bulamadan Petrolofisi'ne kiralık olarak gönderildi. Sezon sonunda sarı kırmızılı ekibe geri dönse de tutunamayan Tuna 1995-96'da Denizlispor'un yolunu tuttu. Ardından sırayla Çanakkale Dardanelspor, Trabzonspor, Beşiktaş, Bursaspor, Samsunspor, Gaziantepspor, İstanbulspor formaları giydi.

TAMER TUNA KİMDİR?

19 kez millî takımlara çağrılan Tamer Tuna, 17 Türkiye U-21 ve 1 kez de Türkiye A Millî Takım forması olmak üzere toplam 18 kez millî formayı giymiştır.

Futbola vedasindan sonra teknik direktörlük yapmaya karar vermiştir ve ilk antrenörlük deneyimini 2010-11 sezonunda Çanakkale Dardanelspor altyapı antrenörlüğü yaparak edindi. Mayıs 2011 tarihinde Çanakkale Dardanelspor teknik direktörlüğüne getirildi. 2013-15 yılları arasında Sergen Yalçın'ın yardımcısı olarak, Gaziantepspor ve Sivasspor'da görev almıştır. 2015 yılında ise Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in yardımcılığını yapan Tamer Tuna, Göztepe, Sivasspor ve Antalyaspor'da teknik direktörlük görev yapmıştı.

Teknik adamlık kariyerindeki en iyi puan ortalaması 29 maça çıktığı Antalyaspor'da 1.55 olmuştur. En çok ise maça Göztepe'de iki ayrı dönemde çıkarak toplamda 57 maç takımın başında kalmıştır.

Öte yandan Tamer Tuna Trabzonspor'a 1999-2000 yılında Çanakkale Dardanelspordan transfer olmuş ve 2001 -02 yılında da bordo mavililerden Beşiktaş'a gitmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler