Şule Yüksel Şenler Kimdir?

Gazeteci- Yazar Şule Yüksel Şenler kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar..

Şule Yüksel Şenler Kimdir?

ŞULE YÜKSEL ŞENLER KİMDİR?

Şule Yüksel Şenler, 29 Mayıs 1938 tarihinde Kayseri'de dünyaya gelmiştir. Şenler, aslen Kıbrıslıdır.  Gonca Gülsel Şenler ve Üzeyir Şenler adında kardeşleri vardır.

Küçükken ailesiyle birlikte İstanbul'a göç eden Şenler, öğrenimini ortaokul ikinci sınıfta bırakmıştır. Bir terzinin yanında çalışmaya başlamıştır. Bu durum onun ileride kendi başörtüsü modelini tasarlamasına yardımcı olmuştur. 21 yaşına geldğinde gazetecilik yapmaya başlamıştır. 1965 yılında tesettüre girmiştir. Yeni İstiklal gazetesindeki yazıları nedeniyle hakkında davalar açılmıştır. Anadolu'yu dolaşarak verdiği konferanslarla tartışmalar başlatmıştır. Onu taklit eden genç kızların başlarını aynı şekilde örtmeleriyle bu tarz örtü "şulebaşı" olarak anılmaya başlanmıştır. Cevdet Sunay'a yazdığı bir mektup yüzünden cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanmış ve sekiz ay cezaevinde kalmıştır.

Hür Söz, Yeni İstiklal, Babıalide Sabah gazetelerinde kadın sayfası yapmıştır. Bugün gazetesinde 1967-71' yıllarında köşe yazarlığı yapmıştır. Seher Vakti dergisinin başyazarı olmuştur. 1971'de hapis yatmıştır. 1980'den sonra Zaman ve Millî Gazete'de yazmıştır.

Huzur Sokağı adlı romanı filme alınmıştır. Yücel Çakmaklı'nın yönettiği Birleşen Yollar adlı filmin başrollerinde İzzet Günay ve Türkân Şoray oynamıştır. Ancak Şule Yüksel Şenler Zaman gazetesi röportaj yazarı Tuğba Kaplan'a dizinin çekiminden ilk etapta haberinin olmadığını, kendisinin de herkes gibi televizyondaki fragmanlardan öğrendiğini söylemiştir.

VEFATI:

Şule Yüksel Şenler ilerlemiş yaşına ve rahatsızlığına rağmen ara ara gazete ve dergilerde çeşitli yazılar yayınlayan Şenler 28 Ağustos 2019'da İstanbul'da kalp krizinden vefat etmiştir.

ESERLERİ:

Gençliğin Izdırabı, Hidayet, Bize Ne Oldu, İslam'da ve Günümüzde Kadın, Duyuşlar, Her Şey İslam için, Uygarlığın Gözyaşları, Huzur Sokağı, Kız ve Çiçek, Sağ El, Bir Bilinçli Öğretmen, Yılanla Tilki

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi