Soner Sarıkabadayı Kimdir?

Soner Sarıkabadayı kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Soner Sarıkabadayı Kimdir?

SONER SARIKABADAYI KİMDİR?

Soner Sarıkabadayı, 8 Aralık 1978 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde dünyaya gelmiştir. Annesinin adı Güngör, babasının adı ise Hasan'dır. Sarıkabadayı'nın Perihan ve Zafer adında 2 kardeşi vardır.

4 yaşına kadar ailesiyle Kahramanmaraş'ta yaşayan Soner Sarıkabadayı, daha sonra ailesi ile Mersin'e yerleşmiştir. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini de Mersin'de tamamlamıştır. Üniversite hayatına ise İstanbul'da devam etmiş ve sonradan İstanbul'a yerleşmiştir. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde İktisat Bölümü'nü okuyorken müziğe olan ilgisinden dolayı klasik gitar dersleri almaya başlamıştır. 2008 yılında sınavlara giren Sarıkabadayı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Klasik Gitar bölümünü kazanarak aynı yıl bu bölümden mezun olmuştur.

KARİYERİ:

İlk albümü olan Kara'yı  2001 yılında çıkartmıştır.  Bu albümden istediği başarıyı elde edemeyen  Sarıkabadayı, 2009 yılında çıkardığı Buz adlı albümüyle büyük başarı elde ederek adını duyurmuştur.  2010 yılında Pas ve Sadem adlı albümlerini çıkartmıştır. Aynı zamanda söz yazarlığı da yapan Sarıkabadayı, sanatçılara verdiği besteleri ile de ses getirmiştir.

ÖZEL HAYATI:

Soner Sarıkabadayı geçmişte; Madelein Lopez Camelo, Esther Havenaar, Müjde Uzman ile aşk yaşamıştır.

ALBÜMLERİ:

Kara,Trio

TEKLİLERİ VE EP'LERİ:

Buz, Pas, Sadem, İtiraz, Tuzlu Su, İnsan Sevmez Mi?, Kutsal Toprak, Yara Bandı, Unuttun Mu Beni (feat. Ozan Çolakoğlu), Taş, Bitanem Deme Bitanem, O Konu (feat. Röya Ayhan), Tekamül, Gel De Uyu, Boza Boza, Tarifi Zor, Nerede Kalmıştık?

ÖDÜLLERİ:

Kral Tv Ödülleri Yılın Yeteneği - 2008
16.Kral Tv Radyolarda En Çok Çalınan Şarkı/Kasaba
37. Altın Kelebek Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı - 2008
Avrupa Gazeteciler Derneği/Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı
Beykent Üniversitesi Yılın Şarkısı Ödülü / Uçurum - 2008
16. Kral Tv 2009 yılı En İyi Beste Açık Adres
Pal Fm Yılın En İyi Söz ve Bestesi Ödülü/Buz - 2009

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi