Sine Büyüka Kimdir?

Sine Büyüka kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Sine Büyüka Kimdir?

SİNE BÜYÜKA KİMDİR?

Sine Büyüka,12 Nisan 1983 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Şansal Büyüka'nın kızıdır.

KARİYERİ:

Büyüka, MEF Lisesi mezunudur. Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirmiştir. Üniversite radyosunda DJ'lik yapmış, Sosyal Aktiviteler Kulübünde basınla ilişkiler görevini, Uluslararası İlişkiler Kulübü'nün de ortak kurucu üyeliği ve sekreterliğini üstlenmiştir.

Digiturk'te içerik bölümünde çalışmış; Moviemax, Dizimax, Comedymax'lere dizi ve film alımları yapmıştır. Londra'da Central St Martins'de ‘design and management’ kursunu tamamlamış, Cosmopolitan'da ve InStyle dergilerinde stil editörlüğü görevini üstlenmiştir.

NTV'de Gece-Gündüz programında kültür-sanat muhabirliği yapmıştır. Francis Ford Coppola, Chris Cornell, Tori Amos, R.E.M., Elbow, James, Joe Satriani, Franz Ferdinand, Albert Hammond Jr., Air, I am Kloot, Beastie Boys, Beirut, the Magic Numbers, Evanescence, Datarock, the National, of Montreal, Groove Armada, the Kooks, Friendly Fires, Kings of Leon, Kaiser Chiefs gibi isimlerle röportajları yayınlanmıştır. Billboard dergisinde yazarlık yapmıştır. Roportajlari Roll dergisinde ve Vatan, Hürriyet, Sabah gibi gazetelerde kullanılmıştır.

Sine Büyüka, kuruluşundan itibaren NTV Spor kanalında ve NTV’de spor spikerliği yapmaktadır. Yaz dönemlerinde 'Futbol Tatilde' programını sunmuştur. 2010 sezonunda İbrahim Kutluay'la birlikte 'Sahaya Çık' isimli programı yapmıştır. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda muhabirlik ve spikerlik görevlerini üstlenmiştir. 2010-11 yayın döneminde Euroleague'de Kaan Kural ve İbrahim Kutluay'la birlikte maç önü-maç sonu yayınlarını yürütmektedir. İbrahim Kutluay'la birlikte 'Euroleague', Caner Eler ve İsmail Şenol'la birlikte 'Eurobasket' programlarını yapmaktadır. Büyüka, NTV Spor Radyo’da 'Sine'yle 45 dakika' programını yapmıştır. Radyo Eksen'de 'Untitled' isimli bir radyo programı vardır. Müzikle ilgilenmektedir ve Oyuncak Adam adlı bir klibi mevcuttur. Çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

ÖZEL HAYATI:

Sine Büyüka geçmişte meslektaşı Ersin Düzen ile nişanlamış, evlilik hazırlığı sırasında Düzen'in evliliğe hazır olmadığından dolayı çift ayrılmıştır.

Güzel spiker ardından basketbolcu Cenk Akyol ile anılmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler