Simon Deli kimdir?

Fildişi Sahilli stoper Simon Deli kimdir, kaç yaşındadır, kariyeri nasıldır? İşte Simon Deli hakkındaki detaylar

Simon Deli kimdir?

SİMON DELİ KİMDİR?

Fildişi Sahilleri'nin Abidjan kentinde 27 Ekim 1991'de dünyaya gelen Simon Deli, stoper mevkinde oynuyor. Tecrübeli stoper Clube Brugge'da forma giyiyor.

1,92m boyundaki Simon Deli, 2012'de ülkesinin Africa Sports takımından Çek Cumhuriyeti'nden Sparta Brag'ın B takımına dahil olarak Avrupa futboluna adım attı. 2013'te aynı ülkenin Budejovice takımına kiralık olarak gidip döndükten sonra 2014'de bu kez Pribram'a kiralandı. 2015'te ise Slavia Prag'a imza atarak burada 2019'a kadar başarıyla forma giydi. 2019'un yaz transfer döneminde Belçika'nın güçlü takımlarından lube Brugge'a 2.5 Milyon Euro karşılığında transfer oldu.

SİMON DELİ KİMDİR?

1 buçuk yıllık aranın ardından 2021'in kış transfer döneminde eski takımı Slavia Prag'a kiralık olarak döndü ve geçen sezonu orada tamamladı. Simon Deli'nin son durağı Adana Demirspor oldu. Süper Lig ekibi Deli ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

Güçlü fiziği ve defanstan oyun kurması ile adından söz ettiren Deli, ülkesinin milli takımında da 16 kez forma giydi. 

Kulüp kariyeri boyunca toplam 236 maça çıkarken 8 gol 8 asist yaptı. Bu maçların yalnızca birinde direkt kırmızı kartla oyun dışı kalırken bir kez de çift sarı karttan kırmızı kart gördü. 17 kez ise sarı kart gördü.

Kariyerinde 2 Belçika Lig, 3 Çek Lig ve 3 Çek Kupa şampiyonluğu bulunan Simon Deli, sakatlıklar ve hastalıklar sebebiyle kariyeri boyunca 43 maçı kaçırdı. En uzun süreli sakatlığı 2018'de 30 gün süreyle yaşadı ve 6 maç başladı.

Simon Deli kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi