Sibel Bilgiç Kimdir?

Şarkıcı Sibel Bilgiç kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkındaki tüm detaylar...

Sibel Bilgiç Kimdir?

SİBEL BİLGİÇ KİMDİR?

Sibel Bilgiç, 1 Kasım 1971 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir.

Sibel Bilgiç Kimdir?

KARİYERİ:

Sibel Bilgiç, 1986 yılında TRT'nin düzenlediği “Müzik Maratonu" yarışmasına ablası Ulya Bilgiç ile birlikte çağırılmıştır. Yarışmanın Ağustos 1986'da yayınlanan bölümünde Sibel Bilgiç; Hulusi Kentmen, Seden Kızıltunç, Nursal Tekin, Bilgen Bengü ve Handan Kocabalkan'dan oluşan jüri karşısında bir şarkı söylemiştir. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde okurken kazandığı bir bursla Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmiş ve lise diplomasını orada almıştır. Lise 1. ve 2. sınıfları okurken aynı zamanda Ankara Devlet Konservatuvarı’nda şan ve koro dersleri almıştır.

Bilgiç, Türkiye’ye dönüşünde önce “Best Hotel”, ardından “Karpiç Bar”’da şarkı söylemiştir. 1990 yılında Zerrin Özer‘e vokal yapmıştır. Hilton Ankara Oteli'nde caz ve pop caz söyleyerek profesyonel müzik yaşamına adımını atmıştır. Bu dönemde Nilgün Belgün ve Volkan Severcan ile birlikte kabare yapmışlardır. Bir yandan Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde eğitim almıştır. Eğitim gördüğü sırada bir Amerikan şirketinde satış müdürü olarak görev yapmıştır.

İlk zamanlarda albüm yapmayı düşünmeyen Bilgiç, daha sonra profesyonelliğe geçmeye karar vererek Ercan Saatçi aracılığıyla Banko Müzik ile anlaşmıştır. Bir yıllık hazırlığın ardından Ekim 1996'da “Alışamadım” albümü piyasaya çıkmıştır. Aynı adlı şarkısı büyük ses getirmiş ve “Alışamadım” o yılın en çok dinlenen Türk pop şarkılarından biri olmayı başarmıştır.

Nisan 1997'de Star TV'de başlayan 13 bölümlük “Yalan Dünya” dizisinde rol almış ve Aykut Gürel tarafından bestelenen jenerik şarkısını seslendirmiştir. Ekim 1997'de Mehmet Ali Yılmaz ile başlayan ilişkisiyle birlikte profesyonel müzik çalışmalarına ara vermiştir. 2005 yılında ilişkisinin bitmesiyle birlikte lazer epilasyon merkezi açmıştır.

Sibel Bilgiç Kimdir?

Tiyatro Kedi'nin düzenlediği Kazablanka müzikalinin 2005-2006 sezonunda, ilk olarak 1942'de Ingrid Bergman'ın canlandırdığı "Ilsa" karakterine hayat vermiştir. 2006'da bir single çıkaracağını açıklasa da bu single yayımlanmamıştır. 2008'de gırtlak kanseri tedavisi görmüştür.

2008 yılında Can Dündar'ın yazdığı bir şiirden bestelenen “Bilemedin” adlı bir single çıkaracağını duyurdu ancak bu single yine yayımlanmamıştır. Aynı yıl aktif sahne yaşamına geri dönüş yapmıştır.

2012'de “Aşk Çarpsın Beni” adlı EP'sini yayımlanmıştır. 2019'da mücevher tasarımcılığına başlamıştır. 28 Mayıs 2020'de “Diyemedim” adlı cover tekli'yi yayımlanmıştır.

ÖZEL HAYATI:

1997 yılında Mehmet Ali Yılmaz ile ilişki yaşamış sonrasında ayrılmıştır.

2007 yılında ise iş adamı Ulvi Süvarioğlu ile hayatını birleştirmiş fakat 1,5 ay sonra boşanmışlardır.

26 Ağustos 2017 tarihinde ise sanayici Ali Bellikan ile evlenmiştir.

ALBÜMLERİ:

Alışamadım (Albüm - 1996), Aşk Çarpsın Beni (EP - 2012), Diyemedim (Single - 2020)

Sibel Bilgiç Kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi