Şevket Çoruh Kimdir?

Şevket Çoruh kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Şevket Çoruh Kimdir?

ŞEVKET ÇORUH KİMDİR?

Şevket Çoruh, 30 Haziran 1973 tarihinde İstanbul’da, terzi bir anne ile şoför bir babanın tek çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Çoruh, aslen Artvinlidir.

Babası Selami bey Üsküdar-Kadıköy hattında dolmuş şoförlüğü yapmaktaydı. 14 yaşından 24 yaşına kadar da  İstanbul'un Maltepe ilçesinde büyümüştür.

Ailesi 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sonunda Ardanuç’un Anaçlı köyünden İstanbul’a göç etmiş ve 1973 yılında istimlak edilerek bugün Ömerli Barajı suları altında kalmış olan Muratlı köyüne yerleşmiştir.

İlk ve orta öğrenimini Üsküdar’da Taşmektep İlkokulu’nda, lise öğrenimini ise Kartal Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. Liseden sonra girdiği Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi almıştır.

Ünlü oyuncu, 3 Nisan 2017 tarihinde 21 yıllık maddi birikimleri olan 7 klasik arabasını ve 3 evini satıp ayrıca da bankadan 7 milyon lira kredi alarak İstanbul Kadıköy'de Baba Sahne adını verdiği tiyatroyu açmıştır. Tiyatronun açılışında Müjdat Gezen kendisinde bulunan İsmail Dümbüllü'nün fesini Şevket Çoruh'a devretmiştir.

ÖZEL HAYATI:

Şevket Çoruh, 1993 yılında Günay Karacaoğlu ile dünyaevine girmiştir. Çiftin bu evliliğinden Gülenay Çoruh adında kızları doğmuştur. Çifti, 2004 yılında boşanmış ve sonrasında "Birbirimize artık aşık değiliz." şeklinde açıklamıştır.

Ünlü oyuncu geçmişte, şarkıcı Pamela ile uzun süre birlikte olup, nişanlanmıştır.

Çoruh şu an, Özge Turna ile evlidir.

KARİYERİ:

1989 yılından beri çeşitli tiyatro oyunlarında rol almıştır. Bu sanat merkezinden mezun olan sanatçı, adını bir İnternet firmasının reklamında oynadığı "Kokoreççi" tiplemesiyle dikkatleri üzerine çekmiştir.

2006 yılında bu yana Arka Sokaklar adlı dizide oynamaktadır. Kendisi en çok Arka Sokaklar dizisindeki Mesut rolüyle hafızalara kazınmıştır.

Broadway geçmişinde sahnelenen en uzun tek kişilik oyun olan Caveman (Mağara Adamı) adlı tiyatro oyununun Türkiye'de sahnelendiği ikinci sezonunda 23 Ekim 2010 tarihinden itibaren rol almıştır.

ROL ALDIĞI FİLMLER:

İnşaat, Anlat İstanbul, Eğreti Gelin, Usta, Sonsuz, Anı Yaşamak, Çakallarla Dans, Anadolu Kartalları, Çanakkale 1915, Çakallarla Dans 2, Hastasıyız Dede, İnşaat 2, Hayat Sana Güzel, Çakallarla Dans 3, Sıfır Sıkıntı, Çakallarla Dans 4, Aile Arasında, Çakallarla Dans 5    

ROL ALDIĞI TELEVİZYON DİZİLERİ:

Köşe Kapmaca, Sevda Kondu, Çiçek Taksi, Affet Bizi Hocam, Yılan Hikâyesi, Azad, Sultan MakamI, Canın Sağolsun, Savcının Karısı, Arka Sokaklar, Gönül, Komedi Dükkanı, Anında Görüntü Show, Akasya Durağı, Umut YolcularI, İşler Güçler    

TELEVİZYON FİLMLER:

Bir Aşk Hikayesi, Gülizar, Kayıp Aşklar  

ÖDÜLLERİ:

2003    Sinema Yazarları Derneği    En İyi Erkek Oyuncu    İnşaat

2004    11. ÇASOD "En İyi Oyuncu" Ödülleri    En İyi Erkek Oyuncu    İnşaat

2004    23. Uluslararası İstanbul Film Festivali    En İyi Erkek Oyuncu    İnşaat

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi