Serdar Ortaç Kimdir?

Magazin gündeminde çıkışları ile dikkat çeken Serdar Ortaç kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkındaki detaylar...

Serdar Ortaç Kimdir?

Özellikle boyunun kısalığı ile söylemleriyle güldüren şarkıcı Serdar Ortaç kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Albümleri, şarkıları ve hakkındaki tüm detaylar...

SERDAR ORTAÇ KİMDİR?

16 Şubat 1970 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Serkan ve Sertaç adında kardeşleri vardır.

İlk öğrenimini Kocamustafapaşa'da ve orta öğrenimini Suadiye Lisesi'nde tamamlayan Ortaç, lise öğrenimini ise Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi, Torna ve Tesviye bölümünde tamamlamıştır. Babası küçük bir dükkanda torna tezgâhı olan plastik kalıpçısıdır. Çocukluğunda babasının yanında çalışmış, hafta sonları ise simit ve su satmıştır. Babası sayesinde iş hayatını ve ayakta durmayı öğrendiğini, birçok şeyi babasına borçlu olduğunu belirten sanatçı, yüksek öğrenimine Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünde başlamıştır.  Ancak tahsilini tamamlamadan üniversiteden ayrılmıştır.

Kariyeri: 17 Ağustos 1994 tarihinde ilk albümü "Aşk İçin" ile kariyerine ilk adımını atmıştır. "Karabiberim" ile çıkış yapan Serdar Ortaç, sesini duyurmuştur. 1 Mart 1996'da ikinci albümü olan Yaz Yağmuru'nu piyasaya sürmüştür. İkinci albümünde Feyyaz Kuruş, Selim Çaldıran, Erhan Güleryüz, Aşkın Tuna, Metin Arolat gibi isimlerle çalışan Ortaç, bu albümde söz ve müziğini Metin Arolat ile beraber yaptığı "Gamzelim", "Sana Uzandım", "Ben Adam Olmam", "Yaz Yağmuru" gibi pek çok hit şarkıya imza atmıştır.

21 Şubat 1997'de bu albümü "Loco Para Amar" adıyla tamamını İspanyolca seslendirerek Meksika'da bir albüm çıkarmıştır. Ardından Türkiye'de de bu albümü, İspanyolca bir single olarak hazırlamıştır. Sanatçı bu yıl içerisinde Sibel Can'a verdiği "Padişah" adlı şarkı ile "Milliyet Yılın En Sevilen Şarkısı" ödülüne layık görülmüştür.

Özel Yaşamı: Ortaç geçmişte, Asta, Shimbrit Debby, İlknur Soydaş, Eva, Luise gibi isimlerle aşk yaşamıştır.

Ünlü sanatçı, 2014 yılında Chloe Loughnan ile dünyaevine girmiştir. Ortaç,evlendikten kısa bir süre sonra multipl skleroz (MS) hastalığı olduğunu duyurmuştur. 

Albümleri: Aşk İçin (1994), Yaz Yağmuru (1996), Gecelerin Adamı (1998), Bilsem ki (1999), Okyanus (2002), Çakra (2004), Mesafe (2006), Nefes (2008), Kara Kedi (2010), Ray (2012), Bana Göre Aşk (2014), Çek Elini Kalbimden (2015), Serdar Bizi Diskoya Götür (2015), Gıybet (2016), Cımbız (2017)

Almış Olduğu Ödüller:

- En İyi Çıkış Yapan Sanatçı (Kral TV Video Müzik Ödülleri)

- Pop Müzik En İyi Erkek Sanatçı (Kral TV Video Müzik Ödülleri)

- En iyi Show Programı: "Serdar Ortaç'la Hep Beraber" (Radyo ve TV Oscarları)

- Pop Müzik En İyi Erkek Sanatçı (Kral TV Video Müzik Ödülleri)

- Yılın En Çok Satan Albümü "Beni Unut/Çakra" (MÜ-YAP Müzik Ödülleri)

- Yılın Klibi "Gitme" (Kral TV Video Müzik Ödülleri)

- En İyi Erkek Sanatçı (Altın Kelebek Ödülü)

- Yılın Şarkısı / Dansöz (Altın Kelebek Ödülü)

- Yılın En Çok Satan Albümü "Mesafe" (MÜ-YAP Müzik Ödülleri)

- En İyi Pop Erkek Ödülü (Altın Kelebek)

- Pop Müzik En İyi Erkek Sanatçı (Kral TV Video Müzik Ödülleri)

- Dijital Satış Diamond Ödülü (Kral TV Video Müzik Ödülleri)

- Kral Tv&Kral FM Özel Ödülü-Radyolarda En Çok Çalınan Sanatçı (Kral TV Video Müzik Ödülleri)

- Yılın En İyi Erkek Sanatçısı Ödülü (Balkanika TV - Balkan ödülleri)

- Radyolarda En Çok Çalınan Sanatçı (Kral TV Video Müzik Ödülleri)

- Yılın En İyi Erkek Sanatçısı Ödülü (Balkanika TV - Balkan ödülleri)

- Yılın Projesi Ödülü (Balkanika TV - Balkan ödülleri)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi