Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir?

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Serdar Hüseyin Yıldırım'ın kim olduğu merak edildi. Peki Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Hangi projelerde yer almıştır? İşte hakkındaki tüm detaylar...

Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları Türkiye Uzay Ajansı Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak Serdar Hüseyin Yıldırım'ın atandığı ilan edildi. Peki Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir? İşte hakkında tüm detaylar...

SERDAR HÜSEYİN YILDIRIM KİMDİR?

1961 yılında İstanbul Üsküdar'da dünyaya gelen Serdar Hüseyin Yıldırım aslen Rizeli'dir. Kadıköy Anadolu Lisesi'nin ardından kazandığı İTÜ Uçak Mühendisliği bölümünde eğitim almıştır. 1980 yılında Berlin Teknik Üniversitesi'ne geçiş yapan Yıldırım, Ulaşım Bilimleri Fakültesi Havacılık ve Uzay Bilimleri bölümünden mezun olmuştur.

1989 yılında havacılık sektörüne giriş yapan Yıldırım, çeşitli havayollarında 12 yıl çalışmasının ardından yurt dışına çıkarak çeşitli ülkelerde proje danışmanlığı yapmıştır. Yıldırım ayrıca, Kayseri Kadir Has Üniversitesi'nde beş yıl boyunca 'Havayolu İşletmeciliği' dersi vermiştir.

Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir?

2015 yılında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğüne atanan Yıldırım, 2016 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında müşavir olarak görevlendirildi.

Yıldırım, 2018 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesindeki Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Son olarak Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Türkiye Uzay Ajansı Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanmıştır.

Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir?

Evli ve 4 çocuk babası olan Serdar Hüseyin Yıldırım Almanca ve İngilizce dillerini biliyor.

Serdar Hüseyin Yıldırım bir dönem TV24 programına katılmış, yeni dünya düzeni ile alakalı yorumlarda bulunmuştu:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi