Şener Şen Kimdir?

Yeşilçam' ın unutulmazlarından olan Şener Şen kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Şener Şen Kimdir?

ŞENER ŞEN KİMDİR?

Asıl adı Ali Haydar Şen olan usta oyuncu, 26 Aralık 1941 tarihinde Adana'da dünyaya gelmiştir. Babası usta oyuncu Ali Şen'dir.

KARİYERİ:

Kariyerine İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrolarında sahneye çıkarak başlamıştır. Babası gibi sinema sanatçısı olmak istemeyen Şener Şen, kendisini tiyatro oyunculuğuna adamıştır. Radyo tiyatrolarında da oynamıştır. Fakat tiyatrodan elde ettiği kazanç yetmediği için sinemaya girmek zorunda kalmıştır.

Sinemaya ilk adım attığı yıllarda figüranlık dahil her işi yapan Şen, beş yıl boyunca bazı filmlerde küçük roller almıştır. Kariyerinde dönüm noktası 1975 yılında Ertem Eğilmez'in filmi Hababam Sınıfı'ndaki ‘'Badi Ekrem'’ karakteri olmuştur. Aynı filmde İnek Şaban tiplemesi ile ün yapan Kemal Sunal ile müthiş bir ikili olup, o yıllarda büyük gişe hasılatı yapan Süt Kardeşler, Şabanoğlu Şaban, Tosun Paşa, Kibar Feyzo, Çöpçüler Kralı ve Davaro gibi filmlerde yer almıştır.

Namuslu filmiyle üçkağıtçı, sahtekar karakterleri canlandırmaktan sıyrılan Şener Şen artık iyi, insanları kandırmayan, saf, temiz yürekli karakterleri canlandırmaya başlamıştır. Nesli Çölgeçen’in Züğürt Ağa 'sında saf bir köy ağasını, Milyarder'de piyangodan büyük ikramiye kazanan istasyon şefini, Muhsin Bey 'de şöhret olmak isteyen bir gence yardım eden organizatörü başarı ile oynamıştır. 

Ertem Eğilmez'in son filmi olan ve Türk sinema seyircisinin sinema önlerinde uzun kuyruklar oluşturduğu taşlamalarla dolu Arabesk filminde Müjde Ar ile başrolleri paylaşmıştır. 1996'da ise Türk sinemasında bir devrim yaratan “Eşkıya” filminde Uğur Yücel ile birlikte oynamıştır. Yavuz Turgul'un senaryosunu yazdığı ve yönettiği bu film Türk sinema sektöründe o dönem için bir rekor kırarak 2,5 milyonu aşkın seyirciyi sinemalara çekmiştir.

Gaziantepli kebap üstadı Ali Haydar'ı canlandırdığı İkinci Bahar (1998-2001) dizisinde diğer başrol oyuncusu Hanım adlı Trakyalı bir mezeciyi canlandıran Türkan Şoray olmuştur.

ÖZEL HAYATI:

Şener Şen'in ilk evliliğinden 1974 yılında doğan Bengü Şen isminde kızı vardır.

1989 yılında, Muhsin Bey'in çekimleri sırasında tanıştığı Sermin Hürmeriç ile ikinci evliliğini yapmıştır. Çift 1997'de boşanmıştır.

ÖDÜLLERİ:

1978    Çöpçüler Kralı    Şakir    Altın Portakal    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu    
1987    Muhsin Bey    Muhsin Kanadıkırık    En İyi Erkek Oyuncu    
1998    Devlet Sanatçısı    Tiyatro ve Sinema Sanatçısı    Devlet Sanatçılığını düzenleyen yönetmeliğin
Danıştay tarafından iptali sonucu unvanı kaldırılmıştır.
2004     Altın Portakal    Yaşam Boyu Onur Ödülü    
2005    Gönül Yarası    Nazım    En İyi Erkek Oyuncu    
Sadri Alışık Ödülü    En İyi Erkek Oyuncu    
2006    Altın Koza    Yaşam Boyu Onur Ödülü    
2008    Eşkıya    Baran    Yeşilçam Ödülü    En İyi Erkek Oyuncu    
SİYAD Ödülü    Onur Ödülü    
2016     Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü    Sinema    

ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI:

Othello, Cyrano de Bergerac, Oyun Nasıl Oynanmalı, Zengin Mutfağı, Sersem Kocanın Kurnaz Karısı, Hababam Sınıfı Müzikali, Neşe-i Muhabbet, Sade Vatandaş Şvayk Hitler'e Karşı, Keşanlı Ali Destanı, Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra, Mucizeler Komedisi    

ROL ALDIĞI FİLMLER VE DİZİLER:

Yaşasın Hayat, Hizmetçi Dediğin Böyle Olur, Sözde Kızlar, Altın Prens Devler Ülkesinde, Görünce Kurşunlayın, Katerina, Aşk Mahkumu, Bitirimler Sosyetede, Bir Demet Menekşe, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Ayrı Dünyalar, Bak Yeşil Yeşil, Bizim Aile, Hababam Sınıfı, Sınıfta Kaldı, Aptal Şampiyon, Hababam Sınıfı Uyanıyor, Tosun Paşa, Süt Kardeşler, Hababam Sınıfı Tatilde, Şabanoğlu Şaban, Çöpçüler Kralı, Gülen Gözler, Kibar Feyzo, Sultan, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor, Neşeli Günler, Erkek Güzeli Sefil Bilo, N'olacak Şimdi, Banker Bilo, Gırgıriyede Şenlik Var, Davaro, Adile Teyze, Çiçek Abbas, Dolap Beygiri, Gırgıriyede Cümbüş Var, Şekerpare, Şalvar Davası, Gırgıriyede Büyük Seçim, Namuslu, Züğürt Ağa, Aşık Oldum, Çıplak Vatandaş, Milyarder, Değirmen, Muhsin Bey, Selamsız Bandosu, Zengin Mutfağı, Arabesk, Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni, Gölge Oyunu, Amerikalı,Eşkıya, İkinci Bahar, Gönül Yarası, Kabadayı, Av Mevsimi, Yol Ayrımı     

OYNADIĞI REKLAMLAR:

Hürriyet Reklamları (1985-1986)
Artema Reklamları (1990-1992)
Pamukbank Reklamı (2001-2002)
Akbank Reklamları (2002-2006)
TTNet Reklamları (2008-2010)
Aygaz Otogaz Reklamları (2015-2016)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler