Selma Ergeç Kimdir?

Selma Ergeç kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Selma Ergeç Kimdir?

SELMA ERGEÇ KİMDİR?

Selma Ergeç, 1 Kasım 1978 tarihinde  Türk bir baba ve Alman bir annenin ilk çocuğu olarak Almanya'da dünyaya gelmiştir.

Babası Adanalı Türk bir doktor, annesi ise Alman bir hemşireydi. Yurt dışında tıp fakültesinde okurken öğretiminin üçüncü yılında Türkiye'ye staja gelmiştir. Öğretimine altı ay ara vermek isterken eroin bağımlısı bir oyuncu arandığını görmüş ve tıp fakültesinden ayrılmıştır. Best Model of Turkey (Türkiye'nin En İyi Mankeni) adlı yarışmada da derecesi olan tescilli bir profesyonel modeldir. Emre Altuğ'un Gidecek Yerim Mi Var? şarkısının video klibinde oynamıştır. Ergeç, oyunculuğa Böyle mi Olacaktı ile başlamış, ardından Yarım Elma, Şöhret, Körfez Ateşi, Hırçın Kız gibi dizilerde rol amıştır. Asi adlı dizide Defne karakterini canlandırmış ve bu dizi ile birlikte adını duyurmuştur. Ayrıca Beko, Elidor reklam filmlerinde rol almıştır.  Sis ve Gece filminde Uğur Polat, Ses filminde ise Mehmet Günsür ile başrol paylaşmıştır. Halide Edib Adıvar romanından uyarlanan Kalp Ağrısı dizisinde Azize karakterini, Muhteşem Yüzyıl adlı dizide üç sezon boyunca Hatice Sultan'ı canlandırmıştır.

ÖZEL HAYATI:

Oyuncu 26 Eylül 2015 yılında Can Öz ile dünyaevine girmiştir. Çiftin, 2016 yılında Yasmin adında kızları doğmuştur.

ROL ALDIĞI DİZİLER VE FİLMLER:

Böyle mi Olacaktı?, Yarım Elma, Şöhret, Körfez Ateşi, Beş Vakit, The Net 2.0, Sis ve Gece, Hırçın Kız, Asi, Ses, Kalp Ağrısı, Muhteşem Yüzyıl, Senin Hikayen, Kırımlı, Gönül İşleri    

ROL ALDIĞI REKLAMLAR:

Gilette, Avea, Beko, Yataş, Arko, Yapı Kredi, Finansbank

ÖDÜLLERİ:

2011    16. Sadri Alışık Ödülleri    Yılın En İyi Kadın Oyuncusu    Ses

2012    Ahi Evran Üniversitesi    Yılın En Başarılı Genç Kadın Oyuncusu    Muhteşem Yüzyıl

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi