Seda Güven Kimdir?

Seda Güven kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Seda Güven Kimdir?

SEDA GÜVEN KİMDİR?

Seda Güven, 28 Ağustos 1984 tarihinde Serpil- Oğuz Güven çiftinin kızı olarak Balıkesir'de dünyaya gelmiştir.

KARİYERİ:

Marmara Üniversitesi Tekstil Tasarım Bölümü'nden mezun olan Güven, profesyonel çalışma hayatına 2004 yılında Başak Gürsoy “BG Ajans” ile başlamıştır.  2005 yılında ATV’de ekranlara gelen “Ekmek Teknesi” adlı diziyle oyunculuğa başlayan Seda Güven, çıkışını 2010 Kanal D’de yayınlanan “Fatmagül’ün Suçu Ne?” adlı dizide canlandırdığı “Meltem” rolüyle yapmıştır. 9 Ekim 2012 tarihinde “Merhaba Hayat” adlı dizide Vahide Gördüm, Yetkin Dikinciler, Keremcem ile beraber rol almıştır. 2014'ün Şubat ayında Nermin Bezmen’in romanından uyarlanan “ Kurt Seyit ve Şura” adlı dizi filmde Seda Güven, Farah Zeynep Abdullah’ın ablası rolünde (Valentina Verjenskaya) karakterini canlandırmıştır. 16 Mayıs 2014 tarihinde vizyona giren “İksir: Dedemin Sırrı” adlı sinema filminde, 2015 senesinde “Git Başımdan” komedi filminde rol alan güzel oyuncu 2016’da ise Yavuz Seçkin’li “Oldu Mu Şimdi?” ve Ata Demirer’li 20 Ocak 2017’de vizyona giren “Olanlar Oldu”da rol almıştır. 2017 yılı içerisinde çekimleri tamamlanan ”Kaç Kaça Bilirsen” adlı psikolojik komedi türündeki sinema filminde Önder Açıkbaş, Enis Arıkan, Tuğçe Karabacak ve Cezmi Baskın ile başrolleri paylaşmıştır. 2017 yılı içerisinde yayınlanan “Ateş Böceği” dizisinde Seçkin Özdemir, Nilay Deniz, Durul Bazan, Derya Alabora, Şebnem Dilligil ve Gözde Çığacı ile birlikte rol almıştır.

ÖZEL HAYATI:

Güzel oyuncu 2014 yılında Şarkıcı Keremcem ile hayatını birleştirmiştir. Çift, 2015 yılında boşanmıştır.

Güven, 21 Haziran 2019'da Ali Güzel ile evlenmiştir. Çift, bebek beklemektedir.

Seda Güven geçmişte kendisi gibi oyuncu olan Onur Tuna birliktelik yaşamıştır. Çift evlilik kararı aldıktan bir süre sonra ayrılmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler