Sarp Akkaya Kimdir?

Sarp Akkaya kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Sarp Akkaya Kimdir?

SARP AKKAYA KİMDİR?

Sarp Akkaya, 13 Mayıs 1980 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Kendisi gibi oyuncu olan Esra Akkaya'nın kardeşi, Kaya Akkaya'nın ikizidir.

KARİYERİ:

İlk kez Bizim Aile dizisiyle oyunculuk hayatına başlayan Sarp Akkaya, 2001 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olup Stüdyo Drama Tiyatro Topluluğu’nun “Kaos” ve “Sonra” ardından Alchera Tiyatro Topluluğu’nun “6. Gün” ve “Devenin Hörgücü Yamuk Olur” isimli tiyatro oyunlarında oynamıştır. "Albay Kuş" da oynadığı oyunlar arasındadır. Ardından Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizisinde canlandırdığı Servet karakteriyle tanınmış, sonrasında ise Ezel adlı dizide canlandırdığı Tevfik karakteri ile büyük çıkış yakalamıştır. Suskunlar adlı dizide Murat Yıldırım ile başrolleri paylaşmış ve bu dizide Sarı karakterine hayat vermiştir. Muhteşem Yüzyıl dizisinde ise Atmaca karakterini canlandırmıştır. ATV ekranlarında yayınlanan Racon adlı dizide oynamış ve başrolü Mehmet Aslantuğ ile paylaşmıştır. Aynı zamanda seslendirme çalışmaları da yapmaktadır. 2010 yılında kardeşleriyle beraber AKKAdemi Tiyatro'yu kurmuşlardır.

ROL ALDIĞI OYUNLAR:

Markalı Hava, Albay Kuş, Devenin Hörgücü Yamuk Olur

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Kurşun, Söz, Paramparça, Evli ve Öfkeli, Racon, Muhteşem Yüzyıl, Şubat, Suskunlar, Mavi Kelebekler, Ezel, Gece Gündüz, Sürgün Hayatlar, Şöhret Okulu, Ertelenmiş Hayatlar, Kurtlar Vadisi Pusu, Beni Unutma, Ah Be İstanbul, Bizim Aile

ROL ALDIĞI FİLMLER:

7. Koğuştaki Mucize, Kötü Çocuk, Eksik, El Yazısı, Labirent, Firar 

SESLENDİRMELERİ:

Dante (Kurtlar Vadisi Irak) 2006, Oktay (Arka Sıradakiler) 2007-2010 / 1-121

ÖZEL HAYATI:

Yakışıklı oyuncu 2017 yılında Sinem Yalçınkaya ile dünyaevine girmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi