Şarkıcı Nalan Kimdir?

Şarkıcı Nalan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Şarkıcı Nalan Kimdir?

NALAN KİMDİR?

Emine Nâlân Tokyürek ya da bilinen adıyla Nâlân veya Of Aman Nâlân, 15 Kasım 1973 tarihinde Eskişehir'de dünyaya gelmiştir.

KARİYERİ:

1984 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitimi, Kanun öğrencisi  eğitimine devam etmiştir. Lise ve üniversite öğrenimine de aynı okulda şan bölümü öğrencisi olarak devam etmiştir. Klasik Türk müziği eğitimini bu okulda tamamlamıştır. Daha üniversitede öğrenciyken, okul arkadaşlarından kurulu bir grupla Beşiktaş Sokak Bar’da yaptığı programlarla İlk sahne deneyimini kazanmıştır.

1993’te Ataköy Regatta, Twins Bar’da sahne almaya başlamıştır. O dönemlerde Garo Mafyan, hazırladığı bir albüm için solist aramaktaydı. Çalıştığı barda Nâlân’ı dinledikten sonra albümü onun okumasını istemiştir. Şarkılar hazır olduğu için kısa sürede albümü tamamladılar.

1994'te ilk solo albümü olan "Of Aman"ı yayınlayan sanatçı, uzun süre "Of Aman Nalan" adıyla anılmıştır. Hemen her albümünden en az birer hit çıkaran sanatçı genellikle kendi şarkılarını kendisi yazmakta ve bestelemektedir. 2007 yılında farklı tarzda şarkılar söyleyerek, Türk Sanat Müziği eserlerini yorumladığı "Türk Sineması Klasikleri" albümünü yayınlamıştır.

Nâlân'ın dokuzuncu stüdyo albümü "Demode" 3 Mart 2009'da Seyhan Müzik etiketiyle piyasaya sürülmüştür. Albümün ilk klibi "Yaralıyım" olmuştur. Albümün ikinci klibi ise Eyüp Dirlik tarafından çekilen "Mnyk" şarkısı olmuştur. Sanatçı, 2009 yılının Kasım ayında yayınlanan Şükrü Tunar tribute'ü "Şükrü Tunar Eserleriyle Serkan Çağrı" albümünde "Unut Beni Kalbimdeki Hicranla Yalnız Kalayım" adlı Türk sanat müziği eseriyle yer almıştır. Demode albümünün üçünü klibi ise Söz Verdik Biz Allah'a şarkısına gelmiştir. Bu parçalar dışında Demode albümünden Aramadın ve Demode şarkıları da dinleyiciler tarafından sevilen parçalar olmuştur.

ALBÜMLERİ:

Of Aman (1994), Cansuyum (1995), Usul Usul (1997), Nalan 2000 (1999), Nalan 2002 (2002), Cayır Cayır (2003), Adresi Biliyorsun (2005), Türk Sineması Klasikleri (2007), Demode (2009), Aşk (2012), Aşk Senin Neyine (2019)

ÖDÜLLERİ VE ADAYLIKLARI:

2001    7.Kral Tv Video Müzik Ödülleri    En İyi Pop Kadın Sanatçı    Adaylık
2003    9.Kral Tv Video Müzik Ödülleri    En İyi Pop Kadın Sanatçı    Adaylık
2004    10.Kral Tv Video Müzik Ödülleri    En İyi Arabesk-Fantezi Kadın Sanatçı    Adaylık
2006    12.Kral Tv Video Müzik Ödülleri    En İyi Arabesk-Fantezi Kadın Sanatçı    Kazandı
2008    14.Kral Tv Video Müzik Ödülleri    En İyi Arabesk-Fantezi Kadın Sanatçı    Adaylık
2013    Kavram Olimpiyatları Ödülleri    Onur Ödülü    Kazandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler